Problem .........

• Autor wątku Autor wątku bandeo242
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bandeo242

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Mój problem polega na tym, że w czerwcu 2006 roku zostałem skazany prawomocnym wyrokiem sądu z art 278 par 1 na 6 miesiecy pozbawienia wolnosci w zawieszeniu na 3 lata. I teraz przytrafiła mi się wpadka z art 286 par2. Sprawy jeszcze nie było ale podejrzewam, że odbedzie się kolo kwietnia. Chodzi tu mianowicie o to, ze zamowilem zadania do szkoloy przez internet za kwote 150zł. Zlecilem przelew przez internet i wszystko zostalo przyjete do realizacji tylko okazalo sie, że przelew nie doszedł. Ok 5 dni pozniej wyjechalem za granice gdzie przebywalem ok 3 miesiace i niemialem kontaktu z czlowiekiem u ktorego te zadania zamowilem. Po przyjezdzie do kraju dostalem wezwanie z policji wlasnie w tej sprawie powiedziano mi co i jak, gdy sie dowiedzialem natychmiast uregulowalem kwote i sprawe umozono. Jednak ten dziwny czlowiek napisal zazalenie na policje i prokurature własnie w tej sprawie. Wiec prokuratura postanowila wznowic postepowanie, no i sprawa jest w sadzieChce dodac, ze zadania i przelew dla tego czlowieka robilem z moja dziewczyna o ktorej nic nie wspomnialem w zeznaniach poniewaz od roku niemam z nia kontaktu (poprostu nie jestesmy razem). Ten człowiek pisal w swoim zazaleniu o tym, ze to niemozliwe ze niemialem z nikim kontaktu przebywajac za granicą wkoncu Holandia to nie koniec swiata, bylem tam z 2 znajomymi ktorzy moga potwierdzic. Obecnie przebywam za granicą.
Moje pytanie w tej sprawie to:
1. Jaki wyrok mi za to grozi?
2. Jeżeli mam dostać wyrok w zawieszeniu, to jest to przestepstwo takie samo jak to popelnione 2006 roku, więc co moge zrobić aby wyrok zapadł w jaknajpozniejszym terminie?
3. Czy moge starac się o umorzenie sprawy?
4. Ogulnie co zrobic aby skonczylo sie to dla mnie dobrze :mad:
Z góry dziękuje

od 6 miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności + grzywna +pokrycie kosztów postępowania

Powrót