Problem

• Autor wątku Autor wątku madd86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

madd86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.

Nie wiem czy w dobrym miejscu zadaje pytanie, jak nie to przepraszam.

Mam nadzieje, że ktoś z forumowiczów będzie w stanie doradzić mi w mojej ciężkiej sytuacji. Sprawa dotyczy firmy Azimo, która obsługuje przelewy przez internet. 6 Marca przesłałem przez ich stronę pieniądze i jak do tej pory ich nie odzyskałem. Jako iż spółka jest zarejestrowana w Wielkiej Brytanii nie wiem w jaki sposób mogę ubiegać się o odzyskanie moich pieniędzy. Nie mogę im odpuścić, gdyż jest to zbyt duża kwota kilkunastu tysięcy złotych. Wykonywałem już wiele telefonów i napisałem dużo wiadomości, jednak bezskutecznie. czy ktoś mógłby mi doradzić jakie kroki prawne można podjąć? Lub ewentualnie inne metody wywierania może jakiejś presji, gdyż zależy mi bardzo na moich pieniądzach.

Daj linka do ich usług.

Jak przekazałeś pieniądze? jeżeli czekiem, przelewem lub kartą płątniczą to skontaktuj się ze swoim bankiem i powiedz żę Cię wydymali.

Jak gotówka to .... FSA.... i jak nic o tej firmie nie wiedzą to na psiarskich że ktoś wyłudził kasę.

edit- FSA- financial services authority- pilnują firm obsłgóujących wszystko co związane z pieniędzmi.

https://beta.companieshouse.gov.uk/company/07895399/filing-history

Jakbym chciał wysłać przelew z nimi to bym nie doszedł do sprawdzenia ich w rejestrze spółek.

Masz jakieś potwierdzenie gdzie wysłałeś pieniądze? Komu wysyłałeś pieniądze- na swoje konto czy jakiejś laski z Nigerii którą w necie wyrwałeś i urzekła Cię jej historia?

FCA nie FSA :) na ich stronie jest:
Azimo Ltd. is authorised by the Financial Conduct Authority under the Electronic Money Regulations 2011 (FRN 900220) for the issuing of electronic money. Azimo Ltd is licensed and regulated by HMRC as a Money Services Business (MSB) License Number 12676497

Sprawdź czy to prawda w FCA

Jak przelew nie doszedł to powinni oddać. Jak wysłałeś gdzieś gdzie nie chciałeś to możę nie mają takiej mocy jak bank. Co nie zmienia faktu żę jak bank pośredniczył to warto tam zadzwonić.

Dzięki za odpowiedź. W transakcjach między azimo a adresatem uczestniczy agencja south link Commerce. http://slc-digital.com może to oni coś pomieszali, ale ciężko mi cokolwiek uzyskać na temat tej firmy. A na tej stronie FCA numer do azimo jest nieaktualny.

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

madd86 napisał:
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
co to jest?

Nie chce reklamować jak robię przelewy ale jest w UK taki bank co można przesłać kasę za darmo na konto w Polsce. Raz było tak żę ktoś przesłał mi kasę na numer rozliczeniowy banku... namierzyli przelew i go odesłali bo "nie mogli określić do kogo był"- nadawca popaprał numer referencyjny. To nasuwa mi podejrzenie że jak nie doszło to gdzieś to wisi. Zacznij od sprawdzenia na jaki numer konta wysłałeś, numery referencyjne (tytuŻ przelewu), z jakiego konta, itp i ich zapytaj gdzie ten przelew poszedł. Może sami się połąpią co spierdzielili i gdzie jest kasa.
Podejrzewam żę to było 10 funtów więc walcz do końca

Powrót