problemy w technikum

• Autor wątku Autor wątku hacknorris
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hacknorris

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
No to tak. Ogólny mój problem jest taki :

chodzę do szkoły prywatnej, technikum,

w szkole używane są (prawie wymuszenie bo na przykład zadania domowe lub lekcje online są tam) - facebook messenger, librus synergia i discord. jakkolwiek wolę być po stronie otwartego źródła. i to jest pierwszy problem.

drugi problem - administratorem tego "servera" discord jest uczeń. który uwziął się na mnie i banuje mnie bez powodu. dyrekcja nie może nic z tym zrobić i nawet nie chce (szkoła prywatna ofc).
trzeci problem - zadania DOMOWE na płatnych przez nas programach (takich jak pełny - włącznie z accessem - pakiet office, windows server, itp...) a ostatnio budżet domowy sie kruszy ?

kolejne: statut szkoły nie jest online (jedynie u dyrekcji, bez zgody na zdjęcia). zawiera on takie rzeczy jak - ocena 6 powyżej programu nauczania , zabieranie telefonów siłą, oceny za przybory szkolne (nawet telefon gdyż w szkole stacjonarnej też trzeba korzystać z w/w aplikacji), nauczyciele nie wywiązują się z lekcji, itp...

można cokolwiek z tym zrobić czy szkoły prywatne są poza prawem całkowicie ?

:-x

a i przy okazji - mozna cos wogole ugrac jezeli rodzina (a jestem jeszcze niepelnoletnia) mysli nie o jakosci szkoly tylko i wylacznie o jakosci moich ocen i tego czy wogole sie ucze? (cos ala ignorancja warunkow...)

:-x:-x:-x

Powrót