problemy z byłym

• Autor wątku Autor wątku aniampm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aniampm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
jeśli piszę wiadomość nie tu, gdzie trzeba, z góry przepraszam i proszę o przeniesienie tematu w odpowiedni dział...
sprawa wygląda następująco:
Pół roku temu rozstałam się z chłopakiem, z którym również pół roku byłam. Na początku, zaraz po rozstaniu było w miarę ok - byliśmy w przyjaznych stosunkach, choć on wciąż zachowywał się jak mój chłopak (maksymalnie zazdrosny itd) więc ja w ogóle postanowiłam zakończyć znajomość. I wtedy się zaczęło. Wysyłał moim znajomym i rodzinie wiadomości (głównie na nk): szefowej - że go nachodzę, współlokatorce - że próbuję popełnić samobójstwo, koleżance - że przespałam się z jej chłopakiem itd. Gdy to nic nie dawało, zaczął mi grozić. Ja wciąż nie reagowałam (mając nadzieję, że mu się "znudzi"). Ostatnio 2 razy się do mnie włamał - raz by zrobić mi ogromną awanturę (śledził mnie i dowiedział się, że się z kimś spotykam), drugi raz pod moją nieobecność - by zostawić mi bukiet kwiatów. Jest informatykiem i sądzę, że kontroluje mój komputer (pocztę, gg itd)
Co mogę - zgodnie z prawem - zrobić???
z góry dziękuję za odpowiedź

jesli ci groził i "włamał" sie zgłoś na policji zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa(grozba i naruszenie miru domowego-zeby było włamanie musiałby cos ukraśc) dopiero sad moze wydac wtedy np zakaz zblizania sie oprócz innych kar.oczywiscie opisz wszystkie okolicznosci i cała tą sytuację

Powrót