Problemy z dostawcą internetu

• Autor wątku Autor wątku ZimoT
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

ZimoT

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
od kilku lat posiadam internet LTE w ***. Do niedawna (do października) wszystko działało w miarę dobrze (pobieranie ok. 2-3MB/s, upload ~70kB/s, ping ~90ms). Od tamtego czasu jednak wszystko się zepsuło. Pobieranie spadło do max 1,5MB/s, upload do 40-50kB/s, a ping to ~800ms... Ilekroć dzwonię do BOK to mówią żebym uruchomił ponownie router, co nigdy nic nie daje, a oni na to że nie mogą nic więcej zrobić... Płacę niemało, bo prawie 70zł/msc. Umowy zostało mi pół roku, a nie chcę się już z tym męczyć. Czy mogę coś z tym zrobić?

moderacja

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnią edycję dokonał moderator:
Zacznij od lektury umowy - jakie gwarantuje operator parametry sieci (minimalne). Parametry sieci sprawdzaj certyfikowanym przez UKE narzędziem pomiarowym. Potem złóż reklamację, wraz z pomiarami, jeśli operator w jakiś sposób nie wywiązuje się z umowy. Poza tym nic więcej nie zrobisz "bezpłatnie". Zakładam, że jest też możliwość przedterminowego wypowiedzenia umowy, ale w typowym przypadku najpewniej spotkasz się z koniecznością zapłacenia opłat, o których mowa w umowie - szczególnie zwrotu przyznanej "ulgi", proporcjonalnie pomniejszonej za okres od dnia zawarcia umowy do jej rozwiązania.

Ostatnia edycja:
Powrót