Problemy z firmą od hostingu

• Autor wątku Autor wątku Krisooopra
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krisooopra

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

Mam problemy z firmą hostingową. Na serwerze ciągle brakowało miejsca i zdecydowaliśmy się przenieść stronę na inny serwer. Poprosilem ich o dane do propagacji strony - nie dali. Sami również nie chcieli tego wykonać. Przygotowując backup strony posypało się jej php. Poprosiłem ich o wykonanie konkretnych czynnosci lub udzielenie danych dostępowych celem naprawy problemu. Po kilku dniach zwodzenia nas otrzymaliśmy fakturę do opłacenia za usługę hostingu. Co wy na to? Ja traktuję to jako próbę wymuszenia. Fakt wysłania prośby o udzielenie danych dostępowych nastąpił przed wystawieniem faktury. Dodam, że nie otrzymaliśmy od nich żadnych informacji o konieczności zapłaty. Faktura została wystawiona post factum po wysłaniu prośby o dane dostępowe. Dodatkowo firma nie reaguje na fakt,, że nasza strona jest niedostępna. Posypało się php, ze względu na brak ustawień aktualizacji przez tą firmę. Jest to wymuszenie? Proszę o pomoc.

A co na ten temat umowa?
Układ B2B czy B2C?

Co do umowy to jej nie ma. Robiliśmy u nich stronę i strona tam też była.

Krisooopra napisał:
Co do umowy to jej nie ma.
Ależ jest: ustna, zawarta poprzez ustalenia via email, dorozumiana lub na warunkach zaakceptowanej oferty.
Gdyby nie było umowy to nie miałbyś styczności z firmą.

Powrót