Problemy z moneybookers.com

• Autor wątku Autor wątku BogB
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BogB

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

mam takie pytania dot. firmy MoneyBookers.com. Jakiś czas temu założyłem konto, gdyż organizowałem na swojej witrynie internetowej typowanie meczów związane z Mundialem. Wysyłałem w sumie ok 40 osobom za poprawne typy różne kwoty, ok 20 euro.

MoneyBookers.com zablokowało mi konto, prosząc o podane skanu dowodu oraz rachunku, a także wyjaśnienia w jakim celu używam konta w ich serwisie.

I obecnie mam zamiar wysłać im skany dokumentów oraz wyjaśnienie, że wysyłałem pieniądze na cele turnieju typowania spotkań piłkarskich. Z racji, że na zamrożonym obecnie koncie mam gotówkę, zależy mi na odblokowaniu. Moje pytania są następujące:

1. Czy MoneyBookers.com może wymagać dokładnego wyjaśnienia, wraz z podaniem adresu strony itd?
2. Czy firma ta, działając w oparciu o prawo brytyjskie, ma możliwość spowodować, że w celu wyjaśnień będę musiał udać się do Wielkiej Brytanii?

Organizujesz nielegalne zakłady bukmacherskie i zamierzasz o tym poinformować moneybookers?

"Typowanie meczów" - to dałem tak "na szybko", bo nie na tym chciałem się skupić. Nie jest to typowanie meczów tylko zwykły konkurs, w którym za wiedzę zdobywa się równowartość koszulki. Całość jest jak najbardziej legalna.

Powrót