Problemy z operatorem Play

• Autor wątku Autor wątku Lucaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lucaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam problem z siecią Play i windykacją do której Play przekazał sprawę.

Posiadałem abonament w w/w sieci, ze względu na problemy finansowe nie opłaciłem kilku faktur i Play zablokował numer, we wrześniu 2023 roku podpisaliśmy ugodę, zapłaciłem zaległe faktury i dali mi nowy numer.

Od tego czasu faktury były opłacane na bieżąco, niektóre przez aplikację a niektóre przelewem ( opłacane przelewem bo wysyłali SMSy, że jeśli będzie przelewem to dadzą jakiś rabat).

W styczniu 2024 roku nagle z dnia na dzień wyłączyli mi wszystkie funkcje.
Po zgłoszeniu na infolinii powiedzieli, że to jakiś błąd i niedługo wszystko włączą.

Przez dłuższy czas nic nie włączali, więc poszedłem do punktu, w którym kierownik przez kilka miesięcy mnie zbywał, że już niedługo wszystko będzie działać.

Ostatnia faktura została mi wysłała w lutym 2024 za styczeń i została opłacona przez aplikację.

Nigdy nie dostałem, żadnego pisma z Play, nawet wypowiedzenia umowy.

Sprawa została przekazana do windykacji, która wysłała pozew o nakaz zapłaty. Kwoty w pozwie z faktur są bardzo zawyżone i jest doliczona kara za rozwiązanie umowy. Po kontakcie z windykacją i po rozmowach, przez telefon Pani poinformowała mnie, że u nich już nie widnieje żadne zadłużenie i sprawa w Play jest zakończona ( nie dostałem żadnych dokumentów). W tym tygodniu ponownie dostałem wezwanie do zapłaty z windykacji.

Proszę o pomoc, co zrobić z tą sprawą

Powrót