M
magda840329
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Zamierzam założyć jednoosobową firmę o profilu usługi pielęgniarskie. Będę podwykonawcą w dużym zespole przychodni. Mam już wpis do ewidencji,REGON, konto firmowe w banku jednak problemy rozpoczęły sie w Urzędzie Skarbowym w momencie składania dokumentów. Firmę chciałam zarejestrować we własnym domu którego właścicielem jest moja mama(4/6), ja(1/6) i brat(1/6). Nasze części odziedziczyliśmy po ojcu który zmarł w 1984 roku. Od mamy otrzymałam umowę użyczenia ale niestety brat nie mieszka już w domu wiele lat i od wielu lat nie utrzymuje z nami kontaktu. W US dowiedziałam sie, że i on musi mi podpisać umowę użyczenia gdyż w innym przypadku nie będę mógła otworzyć firmy pod adresem zamieszkania i zameldowania pomimo iż w postępowaniu spadkowym mam zapisany swój udział.
Czy użyczenie części lokalu przez moją mamę jest możliwe bez zgody brata? Wiem że prawdopodobnie nie przekracza to zakresu czynności zwykłego zarządu ale nie jestem pewna? Czy jest jakieś rozwiązanie w tej sytuacji?
PROSZę O PILNą POMOC :help:
Czy użyczenie części lokalu przez moją mamę jest możliwe bez zgody brata? Wiem że prawdopodobnie nie przekracza to zakresu czynności zwykłego zarządu ale nie jestem pewna? Czy jest jakieś rozwiązanie w tej sytuacji?
PROSZę O PILNą POMOC :help: