Problemy z PLAY

• Autor wątku Autor wątku dzyw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dzyw

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Przedłużyłam umowę w play . Zrobiłem to w salonie , przyniosłem ze sobą E-mail od opiekuna play ,którego jako , że umowa jest na firmę mi przydzielono z pytaniem czy są w stanie mi zaproponować lepsze warunki . Pani w salonie stwierdziła , że tak co prawda o 30 zł. będzie droższa ale lepsza więc się zgodziłem . Podczas finalizacji umowy wystąpił jakiś problem techniczny tak tłumaczyła pani i coś tam nie przeszło ale jak ja przyjdę jutro bo teraz system jej nie przepuszcza to kolega to poprawi i wszystko będzie zgodnie z tym co zostało ustalone czyli kwota końcowa będzie opiewać na kwotę 280 zł.
Nazajutrz okazało się , że kolega nie jest w stanie tego zrobić bo cały proces będzie możliwy za pół roku . Zadzwoniłem na infolinię czy można się z tej umowy wycofać odpowiedź była , że nie a o co chodzi więc wytłumaczyłem , że o różnice 30 zł na zbiorczej fakturze . Na moje pytanie czy jest w stanie coś z tym zrobić konsultant stwierdził , że tak i po ponownym przeliczeniu konsultant a moich zobowiązań wyszła kwota 280 zł . Jeszcze raz ponowiłem pytanie "niech pan to jeszcze raz przeliczy czy mój rachunek zbiorczy będzie opiewał na tą kwotę. Jaszcze raz liczył i stwierdził , że tak .
Moje zdziwienie było gdy rachunek przyszedł 320 zł . Oczywiście znowu zgłosiłem reklamacje . Nic nie dała " konsultant się pomylił" Chciałem sprawę zgłosić do UOKIK ale nie mogę umowa na firmę . Zwróciłem się do PLAY aby mi udostępnili nagranie z konsultantem . Raz przysłali nie dało się odtworzyć . znowu minął miesiąc Przysłali obcięte o koniec gdzie właśnie konsultant mówi o cenie jaką będę płacił . Co ja mam robić, jak się bronić czy mnie jako firmę polskie prawo jakoś broni . Proszę podpowiedzcie.

Czyli ja nie mam żadnych praw . Play może robić co chce . Tak to mam rozumieć

dzyw napisał:
Czyli ja nie mam żadnych praw . Play może robić co chce . Tak to mam rozumieć

Możesz udać się prawnika w swoim mieście i niech on poprowadzi sprawę. Sam jak widać nic nie ugrasz.
------------------------------
Ja mam wszystkie numery w systemie pre-paid od ponad...10 lat. Zero problemów. Żadnych abonamentów.
Telefony kupuję na wolnym rynku.
Niekiedy stawki mam lepsze niz znajomi na abo. No ale ja nie muszę mieć super mega nowych wypasionych aparatów.

Powrót