Problemy z poprzednim pracodawca

• Autor wątku Autor wątku bart07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bart07

Użytkownik
Odpowiedzi
102
Witam serdecznie,

ponizej przedstawia sytuacje ktora miala miejsce przed kilkoma miesiacami, pisze tutaj gdyz wiem iz angielskie sluzby podatkowe potrafia sie tym zajac a wczesniej chcialbym sie dowiedziec gdzie moge z tym pojsc.

Moj poprzedni pracodawca dla ktorego pracowalem 5 miesiecy nie dawal mi PaySlipow. Po wymuszeniu ich od niego okazalo sie ze sa na nim bledne dane.
Oddalem PaySlip i poprosilem o zmiane tych danych. Kolejne miesiace a PaySlipow nie bylo. Ponownie wymusilem PaySlip i ponownie dostalem z blednymi danymi.

Po 5 miesiacach zrezygnowalem z pracy. Wzialem te PaySlipy i poszedlem.
Poprosilem o P45 dla nastepnego pracodawcy.
Sytuacja dokladnie taka sama jak w przypadku PaySlipow.
Kilka miesiecy proszenia i kolejne bledne dane.

Poniewaz z kazdej pensji odbierano mi pieniadze na podatek chcialbym to wyjasnic. Z kazdej pensji placilem podatek oraz NIN.

Co w takiej sytuacji zrobic?
Jak udowodnic iz pracowalem tam i ze zarabialem tyle ile mowie?

Nie mam PaySlipow na ktorych bylyby prawidlowe dane oraz nic co moglo by potwierdzic moja wersje. Jedynie systematycznie odprowadzany NIN ktory pracodawca placil z kazdej pensji.

Poniewaz nie moge dluzej czekac i obawiam sie iz pracodawca podatku nie placil chcialbym wystosowac pismo do niego po czym zglosic sprawe do kogos kto sie tym zajmie.

Poniewaz nie mam nic co potwierdza moja wersje chcialbym wystosowac do niego pismo.
Suma moich zarobkow zostala zanizona okolo 10x a podatkow okolo 30x.

Co mozna zrobic dla odebrania podatku?

Pozdrawiam

Powrót