Producent głuchy na wady telewizora.

• Autor wątku Autor wątku hammer52
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
hammer52

hammer52

Użytkownik
Odpowiedzi
187
Kupiłem za duże pieniądze smart tv firmy LG. W trakcie użytkowania okazało się, że odbiornik ma zamontowaną starą wersję programu Flash Player (wersja 10). W ogóle nie ma wtyczki Slilverlight. Brak tych programów uniemożliwia mi oglądanie niektórych filmów z biblioteki VOD oraz filmów umieszczonych w internecie.Zgłosiłem to pisemnie do LG. Odpowiedziano mi, że istotnie firma wspiera Flash Player tylko do wersji 10, a powinna być wyższa i wiedzą o tym, że nie potrzebnej ma wtyczki Silverlight. Brak tych elementów sprawia, że odbiornik nie powinien nazywać się smart. Zgłosiłem ten fakt Rzecznikowi Praw Konsumentów, ale nie wiem coś wskóra z takim gigantem. Może ktoś ma podobne doświadczenia?

Czy producent / sprzedawca obiecywał aktualizację Flasha do wersji wyższej niż 10 oraz obsługę Silverlighta?

hammer52 napisał:
Brak tych elementów sprawia, że odbiornik nie powinien nazywać się smart.

Bzdura jakich mało. :lol:
Stare telewizory sprzed kilku lat niedługo stracą możliwość odtwarzania Youtube, ponieważ przechodzi on z Flasha na HTML5. Co, to też oznacza, że tamte telewizory sprzedawane jako SMART, nimi przestaną być? :) Jeśli nigdzie producent nie podał w swojej specyfikacji, że ten model twojego telewizora obsługuje te formaty podane przez Ciebie, to nic nie ugrasz.

Telewizor jest nowy,nowy model,bo w styczniu br. skończyła się gwarancja. Producent przemilczał, że wspiera Flasch Playera tylko do wersji 10. Wtyczka Silverlight w ogóle nie była załadowana. Na moje sygnały, że się zawiesza, sam się restartuje i samoczynnie zrzuca pamięć pozostaje głuchy. Jak ktoś czyta, to co piszę niech sobie weźmie do serca, że nie kupuje telewizora smart, bo to lipa i naciąganie ludzi. Cztery tysiące stracone.

Jaki nowy telewizor? :confused: Skoro skończyła mu się gwarancja, a zapewne była dwuletnia. Brak informacji o czymś nie świadczy oszustwie, a świadczy o braku danej funkcji i tyle. Jeżeli zależało Tobie na tych funkcjach, to trzeba było przed zakupem się o nich dowiedzieć. Kup sobie przystawkę smart do TV od 100 zł w górę kosztują takie "ustrojstwa" podłączane pod HDMI.

Powrót