Profi Credit

• Autor wątku Autor wątku boosik01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

boosik01

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Mam problem z firmą profi credit. Otóż przez jakieś 3/4 msc nie spłacałem rat, ponieważ sytuacja w mojej rodzinie mi na to nie pozwalała. Nagle po tych 3/4 msc dzwoni do mnie pan z działu windykacji i informuje mnie że umowa została wypowiedziana i chcą spłaty całości ok. 2 tys. zł. Niestety nie dysponuje takimi środkami i chciałem jakoś się z nimi dogadać. ustaliliśmy że wpłace od razu 200 zł i na ostatniego 500 zł, tak tez zrobiłem. I po tych wpłatach wyszło tak że w kalendarzu spłat mam wszystko na "zielono" że jest wszystko regularnie spłacane. Więc myślałem że teraz będe wpłacał na bieżąco tak jak mam w umówie (bo też tak dogadywałem się z tym panem od windykacji). Niestety myliłem się, dzisiaj dzwoni do mnie "kierownik" firmy i informuje mnie że chce spłaty całości pożyczki i dodał że nie obchodzi go to że z tamtym panem dogadywałem się inaczej. Poinformował mnie też że będzie dzwonił do żyranta czyli mojej babci - oczywiści powiedziałem mu żeby tego nie robił bo babcia jest już w podeszłym wieku i ostatnio miała zawał, ale on że to nie jego sprawa.
Co oni tak naprawdę w tym wypadku mogą ? Proszę o jakieś rady i sugestie.

A i jeszcze jedna kwestia - z tego co się orientuje to w Polsce odbiorca musi być poinformowany o nagrywaniu rozmowy, a oni (czyt. firma Profi Credit), nagrywa rozmowy bez poinformowania mnie o tym i zapytania o zgodę, czy to jest wgl legalne ?
Skąd wiem że nagrywają ? Bo się spytałem tego "kierownika" czy rozmowy są nagrywane, by w razie czego mieć dowód że panem od windykacji dogadywałem się w sposób podany właśnie prze ze mnie.

Powrót