D
droph
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam serdecznie, jak w temacie 27 listopada 2014r poszedłem do jednego z polecanych projektantów na terenie mojego miasta w celu zlecenia mu opracowania projektu domu, który przedstawiłem mu z jednej ze stron internetowych. Wpłaciłem zaliczkę w wysokości 200zł podpisując n/w zlecenie
ewidentnie kręci, ociąga się nie jest terminowy, zbywa mnie. Moja wina bo w tym zleceniu jest adnotacja :zwrot zaliczki możliwy jest w ciągu jednego dnia od daty podpisania zlecenia. Po upływie tego terminu zamawiający ponosi dodatkowo koszty związane z realizacją zlecenia określonego przez firmę x.... szczerze nie chce już tej zaliczki tylko zmiany projektanta. Do tej pory projektant stworzył rysunki architektoniczne, gdzie chciałbym nanieść jeszcze zmiany lecz już u innego projektanta w zw. z tym, że obecny mnie nie satysfakcjonuje. Moje pytanie brzmi... czy mogę bez problemu zrezygnować z obecnego bez ponoszenia kosztów ( w sumie nie wiem za co) tym bardziej, że nie mam podpisanej umowy wiążącej tylko to zlecenie( potwierdzenie wpłaty zaliczki). czy projektant ma prawo obciązyć mnie kosztami za wykonane szkice, które i tak nie stanowią żadnego dokumentu w zw. z tym, że były przedstawione mi do ewentualnego naniesienia zmian.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
nie podpisałem żadnej umowy, dostarczyłem w terminie wszystkie dokumenty itp. a niedługo będzie rok jak, człowiek tworzy mi projektZałączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.