Prokura i Ultimo

• Autor wątku Autor wątku Agniesz/ka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Agniesz/ka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Bardzo proszę o wyjaśnienie i pomoc jak to rozegrać. Na koncie bankowym(którego nie używałam kilka lat)mam zajęcie komornicze. Po sprawdzeniu zobowiązań wiem że jestem zadłużona w firmie Prokura [I- karta kredytowa z 2011r; II- "umowa sprzedaży" z 2009] i Ultimo [ umowa o świadczenie usług pocztowych i telekomunikacyjnych data wymagalności zobowiązania 2016 (nie zgadza mi się ta data)]
I teraz prośba do czytających czy można jakoś "stwierdzić przedawnienie długów i starać się o umorzenia?
Jeśli tak to jak pisać wnioski? I do kogo je składać:do tych firm czy sądu, jakiego?

A nakazy zapłaty na podstawie których jest prowadzona egzekucja odbierałaś kiedykolwiek?

Kilka lat temu coś było. Ale raczej poszło w kosz

Agniesz/ka napisał:
Kilka lat temu coś było.
co coś było?
Agniesz/ka napisał:
Ale raczej poszło w kosz
no to gratulacje, pismo urzędowe do kosza - brawo,

Agniesz/ka napisał:
[I- karta kredytowa z 2011r;
zadzwonić do banku i dopytać: co?, gdzie?, kiedy?, dlaczego?,
Agniesz/ka napisał:
[ umowa o świadczenie usług pocztowych i telekomunikacyjnych data wymagalności zobowiązania 2016 (nie zgadza mi się ta data)]
zadzwonić do operatora i jak wyżej,

No to jak poszło w kosz, to masz kosztowną nauczkę. Załóż sobie konto w e-sądzie, może okaże się, że jednak nie odbierałaś. @robinson21: wiesz, że takiej sytuacji nikt nie musi nic pytającej tłumaczyć.

Jak zwykle o dyskusja o wszystkim czyli niczym.Albo jak to dosadniej powiedziałaby moja babcia rozmowa o dupie Maryni

Agnieszka, jak już, to Twoje pytanie jest właśnie "masłem maślanym", a kiedy ludzie próbują Ci pomóc i dopytują, to Ty masz pretensje. Sama musisz na tym eteapie wykonać pracę, którą zaniedbałaś. A potem wróć i zadaj pytanie, składnie.

Zdecydowanie tak. A odpowiadając na Twoje pytanie wprost: nie da się "stwierdzić przedawnienie długów i starać się o umorzenia". Bo w sytuacji kiedy masz zajęcia komornicze nic się nie przedawnia. Rozumiem, że konto w e-sądzie masz już założone?
Tak jak napisałem w #5. MOŻE uda się coś odkręcić...

Powrót