Prokura!!!

• Autor wątku Autor wątku tomsyl1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomsyl1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
w październiku 2003 roku wzięłam kredyt na 3 tys.zł.Nie spłaciłam go ponieważ straciłam pracę. Po pewnym czasie w październiku 2006r. dostałam pismo "zawiadomienie dłużnika o wszczęciu egzekucji" już z sygnaturą. Przestraszyłam się uzbierałam prawie 6tys.zł i pojechałam do komornika osobiście, aby wszystkie odsetki policzył dokładnie i spłaciłam dług w całości! Chciałam już mieć to za sobą. Teraz tj. znów październik i dostaję list polecony od PROKURY z informacją o "zakupie wierzytelności oraz wezwanie do zapłaty.Kapitał +odsetki!" ponad 1tys.zł.Ręce mi opadły, bo nie wiem za co mam im płacić.:(
W końcu po to osobiście się fatygowałam do komornika, aby takie sprawy nie miały miejsca. Najgorsze jest to, że nie mam dowodu wpłaty. Czy komornik może wydać mi kopię zapłaty?

Masz postanowienie komornika o zakończeniu egzekucji z powodu zapłaty? Jeśli tak to prześlij im ksero z informacją iż wszelkie roszczenia zostały zaspokojone na drodze egzekucji komorniczej.

Niestety nie mam. Nie wiedziałam,że takie dokumenty trzyma się 10 lat.
Chciałam podjechać do komornika i poprosić o wydanie (nawet odpłatnie) kopii zapłaty, ale nie wiem czy oni trzymają u siebie te papiery i czy mogą je wydać?

W końcu dodzwoniłam się do komornika i mam odebrać w czwartek "kwit" o zakończeniu egzekucji z powodu zapłaty, więc zobaczymy co będzie dalej "grane". Kwity są bezpłatne ;)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót