Promocja Allegro - Sprzeczne warunki promocji - załóż firmę i nie płać prowizji.

• Autor wątku Autor wątku Incognito13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Incognito13

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam,

W sierpniu otrzymałem mail od Allegro. Była to propozycja otrzymania promocyjnego pakietu na nowych firm. W pakiecie nowa firma, miała otrzymać zwolnienie z prowizji oraz 200 darmowych 10-dniowych wyróźnień.
Zachęcony założyłem działalność gospodarczą.

Tak jak napisałem na początku, mail od Allegro otrzymałem w sierpniu.
Oprócz wspomnianych benefitów, w mailu była informacja że z promocyjnych warunków można korzystać nawet 4 miesiące. Przykładowo przystępujesz do promocji teraz (był sierpień) i możesz korzystać ze zniżek w miesiącu przystąpienia do programu oraz w następnych 3 miesiących miesiącach.

Przystąpiłem do promocji w połowie sierpnia, więc miałem 3,5 miesiąca bez płacenia prowizji.
Ku mojemu zaskoczeniu 10 listopada zauważyłem przez przypadek, że Allegro zaczęło naliczać opłaty. W ciągu 10 dni naliczyli 3000 zł

Od razu napisałem do Allegro. Oodpowiedzi że w regulaminie jest informacja że prowizja obowiązywała do końca października.

Kto ma teraz rację ? Propozycja przystąpienia do promocja wysłana w sierpniu, w której wyrażnie jest podane że promocja obowiązuje w miesiącu przystąpienie i następnych 3 pełnych miesiącach a tymczasem w regulaminie informacja(którą przeoczyłem) że prowizja obowiązuje do 31 pażdziernika.

Uważam że zostałem wprowadzony w błąd.Będąc przekonany że promocja trwa do końca listopada, nie podniosłem na czas cen i w wyniku tego sprzedawałem ze stratą od dniach 1-10 listopada.

Proszę o pomoc. Co robić ?

Pozdrawiam

Mam nadzieję że jak podpisałeś ta umowę z allegro to przeczytałeś regulamin tej promocji? Czy tylko tego maila od nich i sprawa została przez ciebie zakończona. Ciebie i ich obowiązują warunki zawarte w regulaminie (w mailu bym na pewno link do niego). W mailu mogli obiecywać nawet gruszki na wierzbie.

Powrót