Promocja łączona NC+i orange

• Autor wątku Autor wątku simon.frenchman
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

simon.frenchman

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich serdecznie! Moja sytuacja prezentuje się następująco.
Miesiąc temu z związku z końcem mojej umowy z platformą NC+ skorzystałem możliwości przedłużenia wraz z promocyjną ofertą orange (2 lata internetu LTE, 1 rok free + 2 rok za 49 zł). W związku z tym,iż przebywam za granicą umowę na NC+ zawarłem na odległość. Do podpisania umowy z orange wyznaczyłem mojego reprezentanta w osobie mojej mamy. Konsultant powiedział,że jest taka możliwość. Niestety po tygodniu zjawił się kurier z przesyłką z orange i stwierdził,że nie może wydać paczki osobie przeze mnie upoważnionej. Zadzwoniłem więc na infolinie NC+, przeproszono mnie, poinformowano,że kurier popełnił błąd i nie miał podstaw aby paczki mamie nie wydać. Raz jeszcze podałem wszystkie dane z dowodu mojej mamy jako reprezentanta. Wczoraj ponownie przyjechał kurier i nie wydał paczki mojej mamie, twierdząc, że tylko ja mogę być odbiorcą. Wcześniej wypowiedziałem umowę internetu u poprzedniego dostawcy, tak więc przez niekompetentnego konsultanta lub kuriera moja mama jest bez internetu, który miał być za darmo. Czy w takiej sytuacji mogę wypowiedzieć umowę, w związku z niewywiązaniem się z niej jednego z partnerów NC+ czyli orange?

Ciężka sytuacja. W jaki sposób wyznaczyłeś reprezentanta w osobie Twojej mamy? Pisemnie w formie upoważnienia, czy też w postaci oświadczenia słownego konsultantowi infolinii? Jeśli konsultant na infolinii nc+ wyraził zgodę na to aby Twoja mama odebrała przesyłkę kurierską, to świadomie bądź nie świadomie nie przestrzegał procedur (zakładam, że kurier nie może wydać paczki bez upoważnienia notarialnego). Jeśli konsultant popełnił błąd i zaakceptował w formie oświadczenia słownego warunek, iż router odbierze Twoja mama to jako przedstawiciel firmy odpowiada za zmianę warunków umowy. W takiej sytuacji na podstawie odsłuchania rozmowy możesz udowodnić, że operator nc+ nie wywiązał się z umowy w związku czym jest ona nie ważna.

petel87 napisał:
zakładam, że kurier nie może wydać paczki bez upoważnienia notarialnego
Na jakiejż to podstawie tak "zakładasz"?

Gdyż kurier wręczając modem podpisuje z abonentem osobną umowę abonamentową z Orange na usługę internetową Orange Free Net. Umowę taką może podpisać wyłącznie sam abonent lub osoba dysponująca upoważnieniem notarialnym.

petel87 napisał:
lub osoba dysponująca upoważnieniem notarialnym.
Rozumiem, że sam operator sobie tak zaostrzył kryteria pełnomocnictwa?
Notariusz tylko poświadcza podpis...

W tej sytuacji upoważnienie powinno być notarialne. Ewentualne niejasności możesz wyjaśniać w miejscu zakupu.

Powrót