Promocja SmartDom CP

• Autor wątku Autor wątku nowak9149
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nowak9149

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

w grudniu podpisałem umowę na telefon + internet + tv w promocji SmartDom.

Internet miał być rabatowany 50%. Gdy zawierałem umowę pan punkcie coś wspomniał, że pierwsza faktura może być naliczona bez rabatu co miało wynikać z opóźnieni wprowadzania danych od systemu - poradził, żeby wtedy zadzwonić i złożyć reklamację.

Dzisaj dostałem pierwszą fakturę za internet, rabat nie był naliczony. Gdy zadzwoniłem na infolinię Cyfrowego Polsatu dowiedziałem się że rabat będzie mi przysługiwał dopiero za drugi pełny okres rozliczeniowy.

Tak więc ponieważ umowę podpisałem na początku grudnia muszę teraz zapłacić pełną stawkę prawie za dwa miesiące.

Uważam, że zostałem celowo wprowadzony w błąd przez pana w punkcie w którym zawierałem umowę (być może brakowało mu punktów do premii). Ktoś może powie, że moim obowiązkiem było dokładnie przeczytać umowę - jednak ilu ludzi czyta takie umowy - raczej wszscy opierają się na tym co usłyszą od sprzedawcy (to przecież nie jest jakiś tam mały bank czy inny lombard).

Napiszczie jeśli coś takiego was spotkało, bo ja już zaczynam żałować, że podpisałem z nimi umowę, a zostało jeszcze prawie 2 lata.

nowak9149 napisał:
jednak ilu ludzi czyta takie umowy
Przeważnie każdy, kto już raz dał się nabrać na miłe słówka konsultantów :)

Tak z ciekawości postanowiłem postanowiłem zapytać co o tym sprzedawcy sądzą w centrum obsługi kienta, napisałem maila, opisałem dokładnie całą sytuację krok po kroku i ... liczyłem przynajmiej na odpowiedź, że komuś jest bardzo przykro z tego powodu, że sprzedawca wprowadzł mnie w błąd.
Ku mojemu zdziweniu otrzymałem odpoweidź która moim zdanie ktoś wysyła metodą "kopiuj wklej" do każdej osoby która pyta o naliczanie rabatu (odsyłacz do odpowiedniego paragrafu regulaminu "SmartDom").

Przecież pytanie dotyczyło zachowania sprzedawcy a nie regulaminu !!!

nowak9149 napisał:
jednak ilu ludzi czyta takie umowy - raczej wszscy opierają się na tym co usłyszą od sprzedawcy (to przecież nie jest jakiś tam mały bank czy inny lombard).
Powinni wszyscy czytać co podpisują, i wtedy nie byłoby takich spraw. Dorośli ludzie biorą odpowiedzialność za swoje czyny. I nie byłoby m.in tzw. "frankowiczów" którzy przez lata wytykali palcami "złotówkowiczów" bo płacili niższa raty, a teraz robią z siebie męczenników.

A co do sprzedawców to mam jedną radę: jak idziesz coś kupić, to najpierw sam sprawdź o co chodzi w danej promocji, a dopiero potem idź do salonu.

Dzięki za radę. Kilka lat temu miałem tv u konkurencji, ale dużo złego czytałem o nc+ więc postanowiłem iść do Polsatu. Trochę to było pochopne. Jenak biorę to na spokojnie - "frankowicze" mają gorzej, raczej nie popełniam dwa razy tych samych błędów więc za dwa lata będę ostorożniejszy i raczej już nie skorzystam z oferty Polsatu. Jak będą jakieś kolejne "kwiatki" to o nich napiszę.

Kwiatków możesz się spodziewać. Dużo słyszałam negatywnych opinii na temat ,, smartdom"
Szczególnie dotyczy to prędkości Internetu. Ale odsyłam na fora dot. tematu.
Co komunikacji z CP - droga przez mękę. Ja już walczę 3 mac. Groch o ścianę - zero współpracy i elastyczności. Ogólnie panuje totalna ściema. Pozdrawiam

Generalnie dużo jest w internecie opinii o problemach z Cyfrowym Polsatem.
Często powtarza się problem z rozwiązaniem umowy. Wiem że któraś z moich ciotek też miała u nich telefon i jakieś straszne kłopoty aby zerwać z nimi umowę (starczyli karami). Nie wiem o co dokładnie chodziło, ale problemy były naprawdę ogromne.

Powrót