O
Oculus994
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Hej, ogólnie sytuacja wygląda tak, wynająłem z partnerką mieszkanie, w tym mieszkaniu był telewizor na którym prawdopodobnie poprzedni wynajmujący był już zalogowany do serwisu streamingowego o czym nie wiedzieliśmy przed wynajmem. Kilka dni temu chcieliśmy z partnerką obejrzeć sobie film z tego serwisu za pośrednictwem zainstalowanej na telewizorze aplikacji, byłem akurat w pracy gdy partnerka próbowała sprawdzić czy aplikacja działa, z tego co mówiła wyglądało to tak, otwiera aplikacje a tam ekran powitalny z męskim imieniem " Witaj... Karol, Krystian" nie pamięta, i duży przycisk kontynuuj, nie było wyloguj czy wyjdź, aplikacja się zawiesiła więc partnerka kliknela "kontynuuj" po czym aplikacja od razu przeszła do płatności za subskrypcję, chciało pobrać pieniądze z konta osoby która była zalogowana (dzwoniłem do tego serwisu, potwierdzili mi to) płatność jednak nie doszła do skutku gdyż wyskoczył komunikat "wystąpił problem z metodą płatności której próbujesz użyć",zaznaczam że partnerka nie zaznaczała ani nie wybierała żadnej metody płatności w tej aplikacji, byłem z nią cały czas na łączu i mówiła mi co robi.
Teraz boimy się oskarżenia o próbę kradzieży z włamaniem albo próbę użycia czyjejś karty płatniczej, czy w takim przypadku jest to możliwe? Co możemy teraz zrobić by zapobiec lub zmniejszyć konsekwencje? Dodam że po powrocie do domu od razu wylogowałem się z tamtego konta, usunąłem wszelkie zapisane dane i zalogowałem się na swój profil, czy w takiej sytuacji mamy się czego obawiać? Z góry dziękuję za wszelkie porady, nie możemy spać po nocach przez strach że ktoś nas oskarży,a jak wiemy u nas w tym temacie jest krótko i mało kto kojarzy takie sytuacje.
Teraz boimy się oskarżenia o próbę kradzieży z włamaniem albo próbę użycia czyjejś karty płatniczej, czy w takim przypadku jest to możliwe? Co możemy teraz zrobić by zapobiec lub zmniejszyć konsekwencje? Dodam że po powrocie do domu od razu wylogowałem się z tamtego konta, usunąłem wszelkie zapisane dane i zalogowałem się na swój profil, czy w takiej sytuacji mamy się czego obawiać? Z góry dziękuję za wszelkie porady, nie możemy spać po nocach przez strach że ktoś nas oskarży,a jak wiemy u nas w tym temacie jest krótko i mało kto kojarzy takie sytuacje.