Prośba o pomoc - Nagminne zakłócanie ciszy nocnej

• Autor wątku Autor wątku E.STERN
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

E.STERN

Użytkownik
Odpowiedzi
51
Szanowni Państwo, witam :)

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż zakładam ten temat w trosce o osoby mi najbliższe, dlatego byłbym wdzięczny za każdą okazaną przez was pomoc :)

Chodzi o moich rodziców, którzy mieszkają w bloku i od lat borykają się z problematycznymi sąsiadami, którzy za nic mają zasady współżycia społecznego i co jakiś czas organizują tęgie imprezy trwające niekiedy do ranka następnego dnia.
Tak też było wczoraj, najpewniej z uwagi na mecz, co jednak nie zwalnia oczywiście z odpowiedzialności. Impreza ciągnęła się do 5 rano dnia dzisiejszego, tj. 22 czerwca i trwała całą noc. Moi rodzice, skontaktowali się z policją, która w miarę szybko zainterweniowała. Niestety, krótko po interwencji policji, sąsiedzi wrócili do imprezowania, a mojej mamie, która próbowała porozmawiać z nimi powiedzieli jedynie, że "policja i spółdzielnia nic nie zrobią".

Dziś, poprzez formularz kontaktowy, napisałem także do spółdzielni mieszkaniowej. Wcześniej zawiadamiałem już raz spółdzielnię, która poprosiła o niezwłoczne powiadomienie ich w razie powtórzenia się incydentu. Niestety, z racji, iż jest sobota, nie mogłem skontaktować się z ich biurem telefonicznie.

Moje pytanie brzmi - co dalej? Co, jeżeli policja nie dała rady, a spółdzielnia zleje temat? Czy spółdzielnia to ostateczność, czy lepiej zadbać o to, by sprawa skończyła się w sądzie?

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego!

Zalecam złożenie formalnego zawiadomienia o popełnionym wykroczeniu. W internecie są wzory. Wyślij to listem poleconym do właściwej jednostki policji.

Triton napisał:
Zalecam złożenie formalnego zawiadomienia o popełnionym wykroczeniu. W internecie są wzory. Wyślij to listem poleconym do właściwej jednostki policji.

Jakie zabronione czyny popełniono?

Nie jestem prawnikiem ale przypuszczam, że przytoczony paragraf odnosi się do ogólnie porządku PUBLICZNEGO.
Jeżeli nie to proszę o wytłumaczenie.

Powrót