prosba o pomoc pilne

• Autor wątku Autor wątku kojak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

kojak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
znalazlem sie w ciezkiej sytuacji mialem zawieszony wyrok 8 miesiecy pozbawienia wolnosci .oczywiscie kurator wyrazil zgode na moj wyjazd do wielkiej brytani. informowalem go oswojej sytuacji o wszystkim . w momencie kiedy powiedzialem ze jestem gejem i zawarlem zwiazek z innym gejem stwierdzila ze mam wrocic do kraju .odmuwilem powrotu . zlozyla wniosek o odwieszenie wyroku.sad uwzglednil ale nigdy nie napisala o tym co jej powiedzialem .co mam zrobic w takiej sytuacji .czy to oznacza ze juz nigdy nie moge wrocic do polski ze musze tu zostac.prosze o powazne porady . dziekuje

czy jestes pewien tego iz wyrok zostal odwieszony z powodu Twojej orientacji seksualnej?

Witam,

Z zona mieszkamy w Londynie, ja juz od ponad roku a ona prawie rok. Oboje rozliczalismy sie juz raz z podatku w Anglii.

Niecale 2 tygodnie temu moja zona zlozyla wniosek o separacje. Ja do tej pory nic nie otrzymalem. Twierdzi, ze w Anglii nie potrzeba zadnej rozprawy do tego.

Kaze mi sie wyprowadzic z mieszkania, ktore wynajmujemy, albo ona to zrobi z dziecmi.

Nie ma zadnych podstaw co do rozwodu itp. poniewaz nigdy jej nie uderzylem, nie pije - jestem abstynetem, opiekuje sie dziecmi i ja utrzymywalem (ona prowadzila dom), zdrady tez nigdy nie bylo.

Czy jest cos co mozna zrobic, zeby zapobiec separacji?

Dla dobra dzieci chce wyprowadzic sie ja (po co im wiecej stresu?). Poprosilem ja zeby podpisala mi zwykly swistek, ze wyprowadzam sie za jej namowa, zeby nie miala argumentu, ze ucieklem od niej, ale ona mowi, ze nie podpisze, co robic?

Najchetniej nie chcialbym ani rozwodu ani separacji, ale ona nalega. Nie ma nigogo innego pomiedzy nami a ona twierdzi po prostu, ze nie chce juz dluzej byc ze mna.

Wszystko byloby latwiejsze, gdyby sprawa dziala sie w anglii, ale tutaj nie mam gdzie szukac pomocy, wiec z gory dziekuje za kazda pomoc....

kojak nie wymyslaj.
Akurat w Polsce to jeszcze by Cie za to nagrodzili, gdyby to o Twoja orientacje chodzilo.

Do kojaka!!!
Jeżeli wyrok faktycznie został odwieszony to powinieneś dostać to na piśmie od sadu gdzie byłeś skazany na adres korespondencyjny jaki tam podałes wczesniej.Byc moze Pani kurator Cie tylko straszy a jeszcze nie wystąpiła z wnioskiem o odwieszenie,radzę dobrze sprawdzic W PL.Radze tez odbierać w PL pocztę sadowa bo według prawa wysłana liczy sie jako doreczona przes sad,wszystko będzie w aktach pózniej.

Jeżeli taka decyzje będziesz miał to możesz tez sie odwołać do sadu Okregowego.Jezeli ostatecznie wyrok będzie do odsiedzenia to Polska wyślę za tobą Europejski Nakaz Aresztowania i będziesz miał ekstradycje.Lepsza opcja to jak sam sie stawisz do Z K w PL to wtedy wypuszcza Cie na wokandę na polowe kary,4 miesiące szybko zleca a po ekstradycji mogą Cie trzymać po złości równe 8miesiecy.....przemysl to ?

Ponadto popelniles podstawowy błąd ze przed wyjazdem do UK nie wzieles pisemnej zgody od Pani kurator z soba ze pozwala tobie wyjechać !!!
Orientacja sexualna nie moze być powodem odwieszenia tylko :
Popełniłeś przestępstwo tym podobne albo unikałes kontaktu z kuratorem,innej opcji niema.

P.s jak byś sie znalazł w ZK w PL to radzę ukryć fakt ze jesteś genem bo nikt z tobą nie będzie chciał siedzieć pod cela i bedą Cie wyrzucać z celi i trafisz na ochronki a tam jest cieżko wiec....powodzenia!!!
.

Ludzie, ogarnijcie się! To wątek z 2007 roku!!!

I co z tego? A noz ktos bedzie w podobnej sytuacji i bedzie juz w tym temacie mial gotowe odpowiedzi.
Nie bedzie koniecznosci zakladania kolejnego takiego samego watku.
To jest forum a nie czat.

Ale ktoś tutaj odgrzewa kotlety.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót