Prośba o usunięcie wiadomości na forum odrzucona

• Autor wątku Autor wątku flasht
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

flasht

Użytkownik
Odpowiedzi
109
Czy właściciel forum internetowego może odrzucić prośbę o usunięcie mojej wypowiedzi? Nie chodzi tutaj o to forum. Ale z tego co pamiętam, zgodnie z jakąśtam ustawą jakimśtam paragrafem nie mają prawa mi odmówić. Czy ma sens w takim razie angażowanie w to prawnika? Bardzo proszę o podanie konkretnych paragrafów, lub oczywiście odpowiedź, że ma takie prawo.

A czytałeś nasz regulamin?

Regulamin chyba nie jest ponad prawem?

Zakładając konto akceptujesz jego warunki, a nie są one niezgodne z prawem.

Czyli nie ma drogi prawnej do załatwienia takiej sprawy? Tak jak wspomniałem nie dotyczy to w ogóle tego forum. W regulaminie jest jednak wzmianka o tym.

To trochę słabe...

Ostatnia edycja:
W stosunku do FP też tak napiszesz?

Nie wiem skąd ta wrogość, ale wydawało mi się, iż była sprawa przeciwko google w związu z tym jeśli chodzi o YT i że nakazano im wprowadzenie możliwości usunięcia konta wraz z całą treścią (włącznie z komentarzami do innych filmów). Z resztą tak też zrobili.

Nie wiem też skąd insynuacje, że chodzi mi o FP, skoro powiedziałem, że tak nie jest. Tu nie chodzi o to co ludzie sobie pomyślą, a rzeczywistą wymierną stratę w związku z komentarzami mojego posta przez innych użytkowników forum, o którym mowa. Zupełnie inna branża.

Ostatnia edycja:
Polski Sąd im nakazał? TSUE wypowiedział się o usuwaniu danych identyfikacyjnych a nie treści - prawo do bycia zapomnianym.

Ostatnia edycja:
Czy jeśli po mojej wypowiedzi da się zidentyfikować firmę o której była mowa (ba, pośrednio wręcz imię i nazwisko oraz adres), to jest to inny przypadek?

flasht napisał:
... mojej wypowiedzi da się zidentyfikować firmę o której była mowa ...
To żądanie powinno wyjść od Firmy chyba, że mamy do czynienia z przypadkami ujętymi w wcześniej przytoczonej Ustawie.

No nic... widzę, że wrogie nastawienie nie pozwala na rzetelną odpowiedź, zatem wystosowałem odpowiednie zapytanie bezpośrednio do GIODO.

flasht napisał:
... widzę, że wrogie nastawienie ...
Nie wiem o czym piszesz? Odsyłam Ciebie do naszego regulaminu (czego nie chcesz zrobić :!:) ponieważ również zawiera regulację dotycząca usuwania postów. Odpowiedzi otrzymałaś wcześniej.

Powrót