proszę, niech mi ktoś pomoże!!!

• Autor wątku Autor wątku qqqq1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

qqqq1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,
potrzebuje znalezc podstawowe informacje na temat:
1. przez jaki okres firma placi za pracownika skaldki do ZUSu podczas urlopu wychowawczego (firma, w ktorej pracownik jest zatrudniony na czas nieokreslony)
2. Jesli podejmie on (ona :) ) prace na umowe zlecenie, to czy zleceniodawca placi jakies skladki do ZUSu

Bardzo prosze o wyrozumialosc-moje pytania moze sa w ogóle źle sformułowane, ale nie znam się na tych sprawach (nie chodzi o mnie).
Jestem zielona w sprawie tych wszystkich składek, prosze mi podpowiedziec, od czego zaczac poszukiwania. Na stronach ZUSu nie znalazla, gazeta prawna wymaga oplaty za swoje artykuly.

Jesli w moich pytaniach brakuje jakichs szczegolow, chetnie dopisze te szczegoly.
Dziekuje!

Dziekuje Panie Dariuszu, jest Pan bardzo pomocny!
Szukalam tam w jakiejs wyszukiwarce ZUS, baza wiedzy ZUSu czy jakos tak :), ale to co znalazlam mialo w tytule zaakcentowane ZASILEK MACIERZYNSKI, wiec balam sie, ze i tak nic nie znajden w tym dokumencie.
P.S. Wie Pan, kiedy mam w internecie znalezc cos ze swojej dzialki, z biologii molekularnej, to jest mi latwiej :) Jeszcze raz Panu dziekuje, ratuje mnie Pan drugi raz!

Powrót