prosze o pomoc bo nie wiem co zrobic

• Autor wątku Autor wątku angela0016
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

angela0016

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
miałam sprawe o pobicie gdzie ja tego nie zrobiłam ale te dziewczyny wskazały mnie bo były pijane i za bardzo nie wiedziały co sie dzieje .Dostałam 6 miesiecy w zawieszeniu na 3 lata z art 158 &1kk czyli za udział w bojcesedzia uzasadniła to tym ze bylam tam nie musiałam ich bic wystarczyło ze nie pomoglam dziewczyna byla na zwolnieniu powyzej 7 dniczyli ciezki uszczerbek na zdrowiu nie sprawa trwala 1.5 roku ona nie wstawiła sie ani razu sad nie mogol jej znalesc gdyz nie mieszka pod adresem zameldowania .Nie wiem co w takiej sytuacji zrobic czy skladac o apelacje bo wszystcy mowia ze moge wtedy dostac wiekszy wyrok . Sadze ze ten wyrok jes krzywdzacy bo jestem osoba młoda nie karana do tej pory uczaca sie i co ja mam zrobic w tej sytuaji prosze pomocy bo juz sama nie wiem co robic:(

prosze o szybka odp. mam 10 dni na złozenie apelacji

angela0016

Sluchaj ja bym nic nie robila w tej sprawie bo moze tak byc ze dostaniesz wiekszy wyrok...niech sie wszystko samo rozwinie...najlepiej pogadac adwokatem jak Ci nie daje to spokoju

Angela0016 po ogłoszeniu wyroku masz 7 dni na złożenie wniosku o uzasadnienie wyroku. Koniecznie musisz we wniosku zamieścić że w celu złożenia apelacji - w przeciwnym wypadku wyrok się uprawomocni.
Dopiero jak uzyskasz uzasadnienie wyroku to masz 14 dni na złożenie apelacji. Zapoznaj się z tematem http://forumprawne.org/prawo-karne/18591-apelacja.html
Wyrok może być większy ale moim zdaniem nie dostaniesz większego jeśli Ty złożysz. Gorzej by było gdyby to prokurator złożył apelację to wtedy można się spodziewać większego wyroku.

dziekuje bardzo złozyłam wniosek o doreczenie odpisui uzasadnienia wyroku i juz mi przyszedł dlatego mam 10 dni na zlozenie apelacji a sad przychylił sie do prokuratora bo ten własnie wystapil o taki wyrok :(

a waszym zdaniem taka apelacja moze cos dac ?????/ czy sa małe szanse??????

Uważam że warto próbować, bo szanse są zawsze.

ale z tego co przeczytałam tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam jezeli wystapie o apelacje nie moge dostac wyszego wyroku bo to ja wystepuje i nie jest to paragraf156 tylko 158 tak ?????????????????

angela0016 napisał:
ale z tego co przeczytałam tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam jezeli wystapie o apelacje nie moge dostac wyszego wyroku bo to ja wystepuje i nie jest to paragraf156 tylko 158 tak ?????????????????
Tak

dziekuje bardzo za pomoc barbie :*

dokładnie- jeżeli ty apelujesz to nie możesz otrzymać większego wyroku- dlatego warto walczyć- ale musisz naprawdę porządnie napisać tą apelację- przeczytaj sobie akta sprawy i wychwyć wszelkie nieprawidłowości- ponieważ aby twoja apelacja została przyjęta muszą być ku temu konkretne przesłanki :)

dziekuje bardzo marto mysle ze lepiej jak dam napisac to jakiemus adwokatowi bo ja sie na tym nie znam wogole;)

Powrót