T
truskaweczka6634
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mam gorącą prośbe o porade prawną w sprawie oszustwa internetowego z jakim sie znalazłam. 2 tygodnie temu na ogłoszeniach gazety.pl zakupiłam dla mojego dziecka nienarodzonego wózeczek o wartości 380zł. Pieniądze do osoby która mnie oszukała przelałam na poczcie mam kwitek gdzie jest numer konta oraz całe dane potrzebne do wpłaty. Od 2 tygodni nie otrzymałam wózeczka osoba która mnie oszukała nie odzywa się przestała odpisywać na maila oraz ma wyłączony telefon nie ma z tą osobą zadnego kontaktu. Sprawe chce zgłosić na policje. Lecz gdy po danych na jakie wpłacałam pienądze zadzwoniłam na informacje tp i dowiedziałam się numer do tej pani domowy gdy zadzwoniłam okazało się ,iż ta osoba nie sprzedawała wózka którego ja zakupiłam tylko całkiem inny i to również 2 tygodnie temu ale na aukcjach allegro i równiez za kwote 380zł tyle ze tamten wózek ktoś odebrał osobiście a ja za niego zapłaciłam. Co mam teraz robić sama się pogubiłam i nie wiem kto teraz mnie oszukał ?? Bardzo proszę o pomoc jak można dojść do tego oszusta skoro mam numer tel który nie odbiera oraz maila które nie odpowiadają ?? Co mam robić ??