P
Patka2892
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 48
Hej. Zaczęłam prace w styczniu , dostałam umowę do kwietnia na 3 miesiące. Później od 02.04 do końca roku. 28 .04 poszlam na l4 z powodu mobbingu i wielkiego stresu. Stwierdziłam że już nie wrócę do tej pracy i leczę się psychiatrycznie już wcześniej się leczyłam a ta atmosfera poprostu doprowadził do kryzysu u mnie. Oprócz tego pracodawca mi zalega z premią niby nie dużą ale już mi jej napewno nie wypłaci bo powiedział że firma jest na minusie itd. Trudno. Zwolnienie mam do 15.09 i teraz mam parę pytań: czy wyprzenie muszę osobiście złożyć w biurze ?
Ile mam okresu wypowiedzenia?
I czy jak np 2 tyg wypowiedzenia to czy mi zapłacą za to wypowiedzenie?
Umowa o prace oczywiście.
Dodam że na zwolnieniu jestem podajże 5 miesiąc I nie zgłoszono mnie do zusu żeby zus wypłacał mi chorobowe tylko cały czas firma. Sama osobiście pytałam w zasięgu i byli zdziwnieni że nie zostałam zgłoszona. Dzięki za odp pozdrawia.
Ile mam okresu wypowiedzenia?
I czy jak np 2 tyg wypowiedzenia to czy mi zapłacą za to wypowiedzenie?
Umowa o prace oczywiście.
Dodam że na zwolnieniu jestem podajże 5 miesiąc I nie zgłoszono mnie do zusu żeby zus wypłacał mi chorobowe tylko cały czas firma. Sama osobiście pytałam w zasięgu i byli zdziwnieni że nie zostałam zgłoszona. Dzięki za odp pozdrawia.