Proszę o pomoc , mam poważny problem:(

• Autor wątku Autor wątku Macik180
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Macik180

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.

Na wstepie chciałbym was bardzo prosić o pomoc w mojej sprawie.:(

Sprawa przedstawia sie nastepująco:

Mój ojciec prowadzi działaność (sklep handlowy). Sklep jakiś czas temu został przepisany na mnie , żeby płacic mniejsze podatki, wiadomo nie przelewa się , więc trzeba było ciąć koszta jak sie tylko mogło. Wczoraj okazało sie , że mój ojciec zalega ok 10 000 zł :( (dokładnie w ZUSie i US). Obecnie nie mam najlepszych relacji z ojcem. Firma została przepisana na mamę , a ja będę pociagniety do odpowiedzialości:( . Moje pytanie brzmi , czy da się jakoś odzyskać ten dług ,gdyby ojciec nie był skoro do spłacenia go (cieżko będzie , żeby go spłacił , bo jest "goły i wesoły).Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc , co mogę zrobić w takiej sytuacji

Ostatnia edycja:
Pytanie kiedy powstał dług. Jeśli w okresie przed przepisaniem działalności to ciąży on na twoim ojcu. Jeśli po przepisaniu to Ty jako osoba prowadząca działalność odpowiadasz za ten dług.

Pamiętaj że, możesz wystąpić o rozłożenie go na raty.

Oczywiście po przepisaniu , więc ja za ten długo odopwiadam. I chciałbym ten długo przez sąd go odzyskać. Wiem , że jest to ciężka sprawa , ale nie ma żadnych możliwośći odzyskania tego długu od ojca?. Ja tylko byłem figurantem , ojciec sie tym wszystkim zajmował.....

Powrót