R
radę.karol
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Dzień dobry. Jestem w bardzo dziwnej sytuacji. Mam 30 lat Temu. 13 lat temu urodziło się dziecko, którego jestem ojcem, lecz tak na prawdę nie mam pewności. Bo po zakończeniu z natką dziecka związku , dowiedziałem się że mnie zdradzała na prawo i lewo . Zakończenie związku też polegało na tym że nakryłem ja jak przesiadywała u sąsiada kiedy ja pracowałem. Z dzieckiem nie widziałem się 9 lat wyjechałem za pracą daleko na drugi koniec Polski. Place na dziecko dobrowolne alimenty, uwaga babci dziecka bo matka też dzieckiem się nie zajmuje. Teraz w marcu mam sprawę o odebranie praw rodzicielskich. Dziecko przybywa w spokrewnionej rodzinie zastępczej. Dziecko po narodzinach wraz z byłą zgłosiliśmy do urzędu stanu cywilnego . Byłem młody, głupi... Najgorsza decyzja podjęta w życiu,że uznałem te dziecko co prawda ma nazwisko matki ale to raczej nic nie zmiania. Zastanawiam się czy jest jakaś metoda na to , żeby zrobić test na ojcostwo . Czy na sprawie o pozbawieniu praw rodzicielskich o tym wspomnieć? Czy mogę jeszcze większych problemów sobie zrobić. Na 80 % jestem przekonany że te dziecko nie jest moje. W międzyczasie jak dziewczyna zaszła w ciążę,to również spotykała się z innym facetem dużo starszym wtedy ode mnie . Możecie coś państwo doradzić..