K
klazarus
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Zwracam się z prośbą o pomoc, co mogę zrobić w tym przypadku. Pełniłam rolę HR-owca w jeden z firm, ale praca była jedynie na prowizję 0 zł podstawy. Zatrudniłam pracownika od którego otrzymać miałam miesięcznie x zł. Na umowie jest informacja, że "miesięczne wynagrodzenie w terminie 14/12-do dnia zakończenia współpracy z X osobą w kwocie X netto. Dodatkowo jest informacja, że zobowiązuję się do obecności na statusach (ustalone z szefem), że raz w msc. oraz opieka nad pracownikiem. Szef wysłał mi w pt. (nie informując mnie) na mój prywatny adres mailowy wypowiedzenie z 2 tyg. okresem wypowiedzenia (umowa o świadczenie usług). Wskazując, że nie byłam na statusach (umawialiśmy się na raz w msc. co wypełniłam), oraz że nie dostał raportu odnośnie pracownika (nigdy nie prosił mnie o żaden raport i nie mam tego w umowie), a z pracownikiem utrzymywałam kontakt, co może sam potwierdzić. Plus zdałam na poprzednim statusie relację odnośnie pracownika. W tym momencie stracę wszystko to na co zapracowałam, a pracowałam tylko na prowizję. Widać szefowi zalezy na zaoszczędzeniu kasy moim kosztem. Dodatkowo mam wypowiedzenie 2 tyg. ale szef usunął mi dostęp do poczty i programów. Jak mam zatem przez te 2 tyg. wykonywać pracę.Co mogłabym zrobić w tej sprawie?:-(