B
blak111
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, dnia 22.06.16r chcialam byc zyrantem w banku PFinanse i pomoc bliskiej mi osobie wziac bardzo potrzebny kredyt (1500zl) . Po odwiedzeniu placowki i zapoznaniu sie z dokumentami dostalam do podpisania stos ok30 dokumentow wewnatrz bankowych min. weksel i umowa o swiadczenie uslug posrednictwa finansowego. Nastepnego dnia mialam podpisac umowe kredytu za posrednictwem przedstawiciela bankowego (inny bank) lecz po ustaleniu kwoty do zaplaty ipt odmowilam wziecia kredytu i podpisania umowy. Nastepnego dnia (dzis) zadzwonil do mnie pracownik banku i zapytal dlaczego nie byla podpisana umowa i zostalam ukarana kwota ok 7 500zl z tytulu podpisania weksla, zerwania umowy i podpisania blankietu w/w kwota. Poszlismy z kredytobiorca do tego banku wyjasnic sprawe. Chcialam zerwac ta ta umowe mowiac ze mam prawo do odstapienia od umowy (wczesniejsza konsultacja z osoba ktora chciala mi pomoc- byl to przedstawiciel tamtego banku gdzie mialam wziac kredyt, chcial pomoc) niestety nie pomoglo, porady prawne sa zamkinete juz w moim miescie i prosze o pomoc, powiedzcie co mam zrobic.