Prosze o pomoc w sprawie podpisanego weksla

• Autor wątku Autor wątku blak111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

blak111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, dnia 22.06.16r chcialam byc zyrantem w banku PFinanse i pomoc bliskiej mi osobie wziac bardzo potrzebny kredyt (1500zl) . Po odwiedzeniu placowki i zapoznaniu sie z dokumentami dostalam do podpisania stos ok30 dokumentow wewnatrz bankowych min. weksel i umowa o swiadczenie uslug posrednictwa finansowego. Nastepnego dnia mialam podpisac umowe kredytu za posrednictwem przedstawiciela bankowego (inny bank) lecz po ustaleniu kwoty do zaplaty ipt odmowilam wziecia kredytu i podpisania umowy. Nastepnego dnia (dzis) zadzwonil do mnie pracownik banku i zapytal dlaczego nie byla podpisana umowa i zostalam ukarana kwota ok 7 500zl z tytulu podpisania weksla, zerwania umowy i podpisania blankietu w/w kwota. Poszlismy z kredytobiorca do tego banku wyjasnic sprawe. Chcialam zerwac ta ta umowe mowiac ze mam prawo do odstapienia od umowy (wczesniejsza konsultacja z osoba ktora chciala mi pomoc- byl to przedstawiciel tamtego banku gdzie mialam wziac kredyt, chcial pomoc) niestety nie pomoglo, porady prawne sa zamkinete juz w moim miescie i prosze o pomoc, powiedzcie co mam zrobic.

dodam iz nie otrzymalam zadnego dokumentu do reki

co to za bank- Na pieczatce widnieje "Biuro Doradztwa Kredytowego"

o co chodzi - W wyzej wymienionej placowce (Pfinanse ) podpisalam umowe "umowa o swiadczenie uslug posrednictwa finansowego" , weksel, dokumenty zwiazane z jakimi ratami bede placic, blankiet na kwote 7500zl, dokumentow bylo ok 20 sztuk , ten przedstawiciel przyjechal by podpisac umowe o kredyt. Okazalo sie ze byl to kredyt na kwote 29 000 zl ! netto (dlatego zrezygnowalam) kwoty ktore wymienial nie zgadzaly sie z tym co oferowal tamten bank. Ten przedstawiciel nie chcial podpisac ze mna umowy, po rozmowie okazalo sie ze dobrze ze nie podpisalam tej umowy a prywatnie kazal mi wycofac i zniszczyc weksel za potwiedzeniem (dokladnie nie pamietam z tych emocji teraz ) i wyszedl. Najgorsze jest to ze ta placowka twierdzi ze maja wewnatrz zakladowe przepisy i nie mam zadnej umowy potwierdzajacej o wekslu, podpisach itd. za chwile podesle zdjecia papierow ktore dzis wymusilam ksero od pani kierownik.

"Biuro Doradztwa Kredytowego"
Tego typu placówki , bardzo często współpracują z parabankami .
Jak słyszę kwoty pożyczki oraz kwoty do spłaty , nasuwa się jedna firma Profi C. czyżby ?
no chyba że są jeszcze lepsze , oczywiście w negatywnym tego słowa znaczeniu.

1500 zł ---> 7500 zł ---> 29000 zł
Grubo się robi... O co chodzi z wekslem, gdzie on jest?

Ale moment. Weksel za co? Wypełniony za zerwanie umowy? Co to za bzdety ktoś Ci wciska. Napisz powoli i wyraźnie jeszcze raz co się wydarzyło.

Powrót