Proszę o pomoc w sprawie stażu..

• Autor wątku Autor wątku Agnieszka_89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Agnieszka_89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Pogubiłam się.... Mam ukończone 25 lat, mam licencjat z fizjoterapii (24.06 minie rok od uzyskania dyplomu) i jestem w trakcie studiów magisterskich (zaocznych).
Czy mogę iść na staż z urzędu pracy ?

Wg. nowych przepisów obowiązujących od 27 maja 2014 roku, odbycie stażu uzależnione jest przede wszystkim od posiadania profilu pomocy II, wobec którego można zastosować usługi i instrumenty rynku pracy, działania aktywizacyjne zlecone przez urząd pracy oraz inne formy pomocy z wyłączeniem Programu Aktywizacja i Integracja (PAI), o którym mowa w art. 62a.
Skierowanie na staż musi wynikać z Indywidualnego Planu Działania (IPD) ustalonego dla danego bezrobotnego.

Czy zostałaś już "sprofilowana" przez PUP? Jeśli tak, to jaki profil bezrobotnego reprezentujesz?

Ostatnia edycja:
Dziękuję za odpowiedź. Szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia jaki mam profil bezrobotnego. Panie z PUP nic nie mówiły na ten temat. Napisałam maila to PUP, może coś się dowiem.
Pozdrawiam

Myślę, że możesz nie mieć jeszcze ustalonego profilu, ponieważ przepisy weszły w życie zaledwie kilka dni temu (dokładnie 27.05.2014r.), a żeby Cię sprofilować PUP musi z Tobą rozmawiać osobiście. Proponuję Ci skontaktować się z PUP-em w celu umówienia się na wizytę w celu określenia twojego profilu pomocy.

Powrót