Proszę o pomoc w sprawie zasiłku dla bezrobotnych

• Autor wątku Autor wątku janusz19721
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

janusz19721

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam! Mam pytanie dotyczące zasiłku dla bezrobotnych. Pracowałem 6 miesięcy, dostałem zasiłek na 7. W między czasie znowu pracowałem ponad 7 miesięcy. I tutaj zaczynają się schody, ponieważ zwolniłam się z jednej pracy na rzecz drugiej, ale w nowej pracy pracodawca wystawił kontrakt na miesiąc z obietnicą przedłużenia kontraktu. Czy należy mi się normalnie zasiłek? Ponieważ okres poprzedniego zasiłku skończył się i obecnie nie dostałem zasiłku. Czy ma to coś wspólnego z moim zwolnieniem się z poprzedniej pracy? Jak mam teraz działać i do kogo iść? :(

Z tego co slyszalam to jesli sam sie zwolniles to tracisz prawo do zasilku,zasilek nalezy sie jesli utraciles prace(zostales zwolniny,skonczyl sie kontrakt),lub umowa zostala rozwiazana za porozumieniem stron

witam mam pytanie mam ostatni zasiłek wezmę w marcu a termin porodu 17marca czy przedłużą mi dalej

Ostatni zasilek dla bezrobotnych dostaniesz w marcu??? Jezeli tak to nikt nie przedluzy Ci zasilku dla bezrobotnych z powodu porodu. Okres na jaki jest przyznawany zasilek dla bez. okreslany jest w momencie rejestracji. Po ukonczeniu mozesz sie starac o RSA no i reszte zasilkow dla kobiet z dzieckiem.

Powrót