Prosze o pomoc w wyliczeniu terminu dziekuje

• Autor wątku Autor wątku andzia2345
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

andzia2345

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Dziendobry prosila bym by ktos mi pomógl wyliczyc ostateczny termin wniesienia sprzeciwu List zostal odebrany w piatek tj 27.08.24 tj piatek mam czas 2 tygodnie to kiedy jest ten ostatni dzien by zmiescic sie w terminie

ostatni dzień na złożenie sprzeciwu to dzień 10 sierpnia 2021 r.

tak, 10 września mija termin, moja pomyłka miesiąca - zaćmienie.

Mam jeszcze jedno pytanie w druku sp zakreśla sie to o co wnoszę czy tylko te o co nie wnoszę. Chciałam z góry Państwu podziękować za szybka reakcje

andzia2345 napisał:
Mam jeszcze jedno pytanie w druku sp zakreśla sie to o co wnoszę czy tylko te o co nie wnoszę.

Szanowna Pani pytanie to jest odrobinę niejasne proszę je skonkretyzować przywołując konkretny element formularza, co do którego ma Pani wątpliwości.

chodzi o zaznaczenie o co wnosze w nagłówku

W nagłówku pozostawia Pani nieskreślony tylko ten tytuł pisma, które Pani składa.

Jeżeli odwołuje się Pani od:

1. wyroku zaocznego - pozostawia Pani nieskreślony "sprzeciw od wyroku zaocznego" (pozostałe dwa tytuły Pani skreśla),
  2. nakazu zapłaty w postępowanu upominawczym - pozostawia Pani nieskreślony "sprzeciw od nakazu zapłaty" (pozostałe dwa tytuły Pani skreśla),
  3. nakazu zapłaty w postępowaniu nakazowym - pozostawia Pani nieskreślony "zarzuty od nakazu zapłaty" (pozostałe dwa tytuły Pani skreśla);

Powrót