Proszę o pomoc w zakresie szkolnictwa wyższego

• Autor wątku Autor wątku layones
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

layones

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Mam problem z uczelnia prywatną na której studiowałam przez 4 lata. Czesne na kierunku AW(studia stacjonarne i niestacjonarne):
- w wyskokości 6000zl- dla osób regulujących czesne w dwóch ratach ( I rata- 10wrzesień, II rata-10 luty)
- w wysokości 6600zl - dla osób regulujących czesne w 11 ratach
Regulowałam studia w II ratach.
Uczelnia domaga sie dodatkowej raty w wysokości 600zl. Opłata za semsestr została wpłacona w formie jednorazowej trzy dni po terminie.
Umowa o świadczenie usług edukacyjnych nie zawiera regulaminu finansowego, nie pisze w niej gdzie można się z nim zapoznać. Nie wiedziałam jakie konsekwencję mogę ponieść wpłacając czesne zaledwie trzy dni po terminie. Nikt mnie o tym nie poinformował. Uczelnia powinna mnie powiadomić już w miesiącu lutym, że jednorazowa wpłata zostanie rozbita na miesiące i będe musiała dokonać dodatkowej wpłaty 600zł, o tym fakcie zostałam poinformowana w miesiącu czerwcu, tj. cztery miesiące po dokonanej wpłacie.
W informacji o płatnościach pisze tylko, że Bonifikata jest honorowana tylko i wyłącznie przy dwóch ratach terminowo uregulowanych. Byłam także na rozmowie z Prorektorem na uczelni, Pani Prorektor nie przedstawiła mi regulaminu finansowego, twierdzi, że zdanie " Bonifikata jest honorowana tylko i wyłacznie przy dwóch ratach terminowo uregulowanych", wystarczy aby odrzucić Mój wniosek o umożenie dodatkowej raty 600zł.
Proszę o pomoc w tej sprawie

Nie rozumiem co w tym trudnego.
Warunek na bonus w postaci 600zl mniejszego czesnego to platnosc w dwoch "terminowych" ratach.
Nie wazne czy zaplacilas 3 dni po terminie czy 3 miesiace.
Spoznilas sie i musisz zaplacic pelna kwote 6600zl

Powrót