prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku gazelka24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gazelka24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.Moj kolega ,odbywal kare w zakladzie polotwartym,bez prawa do przepustek,ale podjal prace.Pracowal 3 dni po czym,uciekl z pracy i nie zglosil sie na zaklad.Koniec kary ma uplynac w lutym 2008.Razem odbyl juz 3,5 roku ale ma w zawieszeniu jeszcze 6 lat.Na zaklad stawil sie przed uplynieciem 48 godz,obecnie przebywa w zakladzie zamknietym.Mam pytanie. Czy za takie przewinienie,moga odwiesic mu te 6 lat,czy bedzie mial wyrok za to, ze uciekl z pracy ale zglosil sie przed uplywem 48 godz?Z gory dziekuje za odpowiedz

Po co to zrobil?Dobre pytanie.Wiem tyle ze ma 6 lat w zawieszeniu,ale to nie jest jeden wyrok tylko kilka.Odsiaduje obecnie 4 lata.Na poczatku siedzial na tzw Zamku a potem (nie wiem dokladnie po ilu) byl na polotwartym.Pracowal ,mial przepustki ale przez glupote (wrocil na zaklad pijany z pracy)stracil to wszystko.Mimo wszystko ,wychowawca zalatwil mu kolejna prace,no i popracowal 3 dni.Do konca kary zostalo mu zaledwie pol roku,i nie wiem czemu ale uciekl.W kazdym razie,wrocil na zaklad przed uplywem 48 godzin.Teraz tylko pytanie czy mu odwiesza te 6 lat,czy dostanie nowy wyrok,czy moze tylko pozostanie w zakladzie zamknietym i pozostanie tam do lutego?

Powrót