L
loofer
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
witam 10 lat temu skradziono mi dokumenty tj. dowod osobisty i paszport. po jakims czasie zostalem powiadomiony pisemnie ze mam do splaty jakas zaleglosc za telewizje nazwy nie pamietam. zadzwonilem opowiedzialem o kradzieży kazano mi przeslac zaswiadczenie zgloszenia i tak postapilem i spokoj przez 10 lat byl. teraz firma presco przysyla mi monit ze mam zadluzenie 1000 zl z groszami w dodatku adres sie nie zgadza inna nazwa miejscowosci tylko moje imie i nazwisko. zadzwonilem do nich okazalo sie ze ktos placil regularnie abonament nie zostala zaplacona ostatnia czy tam dwie ostatnie raty i to z odsetkami i jakas kara mam zaplacic. kazali isc mi na policje policja powiedziala ze przyjac takie zgloszenie to absurt :!: z tego co pamietam wzieto ta tv 200 km od mojej miejscowosci. po telefonie jaki wykonalem do presco nekaja mnie telefonami strasza komornikiem umieszczeniem w krd. nie bralem nigdy zadnej tv za ktora trzeba placic abonament i nie mam zamiaru placic nawet jak by byl to 1 grosz.:x jak mam sie bronic co z tym zrobic adwokat u którego bylem powiedzial ze to próba wyludzenia