prosze o pomoc!!

• Autor wątku Autor wątku justa0123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

justa0123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam nie bardzo wiedzialam do jakiej grupy zakwalifikowac moje pytanie otorz mam zadluzenie w banku ktore juz jest u komornika splacalam zadluzenie bylo go 5000 wplacilam jednorazowo 3 tys reszta na raty ustalilam ze co miesiac bede dokonywala wplaty czy istnieje mozliwosc np: napisania do banku pisma o umorzenie odsetek calosci lub czesci bo one sa bardzo duze zadluzenie przez to bardzo rosnie
mam chore dziecko i praktycznie wszystkie pieniadze ida na ratowanie malenstwa co mam zrobic w tej sytuacji prosze o jakas rade albo moze wstrzymali by egzekucje np do konca roku a pozniej dokonalabym wplaty

Współczuję, ale jedyna rada, to zwrócenie się z prośbą do banku.
Wszystko zależy od ich decyzji, można tylko prosić a nie domagać się.

WITAM
tak wiem ze najlepiej prosic bank tylko ze ta firma windykacyjna mowi ze bank juz nie ma nic do tego zmowia ze bank sprzedal moj dlug i to oni teraz dyktuja warunki czy to prawda

Firma Windykacyjna może kłamać , ale wyrok sadowy i komornik - nie . Masz przecież od niego nakaz , w którym jest napisane w czyim imieniu prowadzi egzekucję. Jeśłi w piśmie napisano że w imieniu banku - to firma windykacyjna zwyczajnie kłamie. Jeśli w jej imieniu, to niestety muszi próbować dogadywać się z tą firmą.
Z drugiej strony zastanów się: jeśłi nie masz naprawdę pieniędzy - to komornik ci ich nie zabierze, bo ich nie ma.
Podstawowych sprzętów Ci tez nie zabierze, bo to dla niego raczej kłopot niz korzyść, więc może lepiej zprzestać wyciskać ostatnią krew i pokazać komornikowi że nic nie może zabrać. Wtedy on po wizycie u Ciebie w domu napisze do wierzyciela że nie ma z czego egzekwować, co z pewnością spowoduję ze wierzyciel będzie miększy w rozmowie z Tobą.
Morski

Pani Justo, coś tu się nie zgadza.
Pisała Pani, że egzekucję prowadzi komornik.
Skąd się wzięła jakaś firma windykacyjna?

Powrót