Proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku Babcia Danka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Babcia Danka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Dziecko ma 15 lat i od urodzenia nie dostało od ojca alimentów. Ojciec dziecka mieszka w Niemczech i mimo zasądzonych alimentów nie wywiązuje sie z obowiazku . Alimenty były zasądzone jeszcze w markach niemieckich a potem w euro. Ale ja otrzymuje 300 zł z Funduszu Alimentacyjnego . Ojciec córki wysyła ciągle zaswiadczenia do naszego Sądu ,o braku zarobków . Niedawno dowiedziałam się ,że prowadzi sklep z zabawkami i odzieżą dla dzieci.Córka ma coraz większe potrzeby ,chodzi do III klasy gimnazjum. Poza tym ja sama pracuję i mam jeszcze jedna córeczkę /5 lat/ Bardzo proszę o pomoc ,do jakiego urzędu w Niemczech się zwrócić o uzyskanie alimentów. Nadmieniam ,że oczekuję pomocy nieodpłatnie .

Na tym forum uzyskuje się pomoc bezpłatnie.

Dziekuję za szybką odpowiedż . Ja wiem ,że pomoc na tym forum jest bezpłatna , ale mnie zależy aby ktoś mnie pokierował dalej.Może ktos miał podobna sytuacje i zna adresy kancelarii lub innej instytucji ,która pomogła i pokierowała jak sie do tej całej sprawy przygotować Jest wyrok ....... i tylko to. ,a dziecko ciagle nie otrzymuje alimentów . Prosze mnie pokierowac !!!!

Jeśli ktoś poda adresy, złamie nasz regulamin:
§10 Zabronione jest umieszczania na forum propozycji udzielania pomocy prawnej poza forum, reklamowanie lub promowanie swojej działalności, jak również umieszczanie postów, z treści których wynika, że użytkownik poszukuje pomocy prawnej poza forum. Powyższy zakaz obejmuje również nicki, podpisy, avatary, posty, Prywatne Wiadomości (PW) oraz e-maile przesyłane do użytkowników.
Zgodę na reklamowanie lub promowanie swojej działalności na forum w jakiejkolwiek formie wydać może jedynie Administrator do którego należy się w tej sprawie zwrócić za pośrednictwem systemu Prywatnych Wiadomości (PW) lub e-maila.

Powrót