Proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku barburka_1980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

barburka_1980

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam
Jeśli ten wątek nie pasuje tu bardzo proszę o przeniesienie,moja sytuacja przedstawia się następująco ,mój mąż wyjechał do pracy do Francji chciałby nas tam ściągnąć ,a ja jestem pełna obaw nie znamy języka ,dzieci muszą iść do szkoły, jakie potrzebne są dokumenty ?dodam iz mamy 4 dzieci ,jedno dziecko z orzeczeniem o niepełnosprawności w stopniu lekkim w wieku 8,10,13,14 lat.Mąż pracuje tam legalnie na umowę o pracę ,jakie mamy szanse by tam razem być ,gdzie się udać by to wszystko pozałatwiać ,mąż przebywa obecnie w Bellegarde i jakie papiery musimy zabrać z Polski .Mąż chce sie starać o zasiłek rodzinny na dzieci we Francji co jakie papiery potrzebuje z Polski by go otrzymać we Francji.I gdzie ma sie udać by byśmy mogli do niego dołączyć , czy są tam jakieś szkoły które pomogą dzieciom nauczyć się jezyka ,najwieksze mam obawy o syna który posiada orzeczenie ,czy są tam klasy integracyjne które pomogą naszemu dziecku .Nie chcemy z mężem być daleko od siebie ,jakie musi on spełniać warunki by nas tam do siebie zabrać .Dodam iż ja nie pracuję,może z czasem tam bym coś znalazła .Z góry dziękuję za odpowiedz .

bylam w takiej samej sytuacji ,wez zesobom akta urodzenia wszystkich dzieci swoje i meza oczywiscie przetlumaczone na francuski i ruszaj w swiat.niema sie czego bac jest tutaj asystent social on ci pomoze ze wszystkimi dokumentami.pozdrawiam
;)

Powrót