prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku norbert79
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

norbert79

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam
mieszkam od roku i 8 miesiecy w uk.przez pierwszy rok wynajmowalem mieszkanie.niestety po 10 miesiacach mieszkania osoba wynajmujaaca mi mieszkanie oswiadczyla ze je sprzedaje.relacje z ta kobieta byly poprawne blizej przyjacielskich.ostani czas przed wyprowadzka bylem z nia w kontakcie tylko meilowym z pisanych przez nia meili wywnioskowalem ze moge zabrac meble bo ona ich nie potrzebuje i sprzedaje dom.po miesiacu po wyprowadzce okazalo sie ze sie mylilem bo na nowe miejsce zamieszkania przyjechala policja i mnie aresztowala pod zarzutem kradziezy tych mebli.zostalem wypuszczony po kilku godzinach.jednak sprawa jest zalozona jestem oskarzony o kradziez nie wiem co ja teraz moge zrobic wstebnny termin rozprawy to 11 maja 25 to sprawa glowna.ja jestem niewinny i to powiedzialem w sadzie bylem przekonany ze moge zatrzymac te meble ta kobieta nie dala mi szans wyjasnic tego nieporozumienia.ja jej juz oddalem wszystkie meble po tym jak napisala zebym jev dostarczyl na podany adres.prosze o pomoc?co ja mogre zrobic czy zwolywac swiadkow?co mi grozi za oskarzenie o kradziez?gdzie szukac konkretnie pomocy?czy ambasada moze mi jakos pomoc?jestem podlamany bo ja opiekowalem sie jej chata i bylem przekonany ze z powodu ze dala nam malo czasu chce dac nam te meble.z gory dziekuje serdecznie i przepraszam za male litery

Powrót do góry

Proponuje wziasc adwokata. Mozesz tez prosic o pomoc Konsula

Eliss napisał:
Proponuje wziasc adwokata. Mozesz tez prosic o pomoc Konsula

Stary 09-03-2007, 15:45 #1
miderska
Początkujący

Domyślnie Zmiany zasad wypłacania wynagrodzenia w UK
Witajcie , zwracam się z pytaniem na które nie znajduję nigdzie odpowiedzi. Otóż ,mieszkamy w UK od 2 lat , mąż od początku pobytu zatrudniony jest na czas nieokreślony w firmie transportowej w Londynie , dotychczas jego wynagrodzenie było wypłacane co tydzień zgodnie z umową która została zawarta ustnie. Dziś mąż zastał w pracy kartkę informującą wszystkich pracowników że zasady wypłacania wynagrodzenia zmieniają się z dniem 9 kwietnia , od tej daty pensja będzie wypłacana miesięcznie . W uzasadnieniu podano że pani naliczająca te kwoty pracowała 2 dni w tygodniu ( widać było to zbyt monotonne) i w związku z tym postanowiono jej w tym ulżyć. Jak łatwo się domyśleć , wszystkie nasze płatności i zobowiązania ustalone są na tygodniowe wpłaty, sytuacja zaczyna być dla nas skomplikowana , za miesiąc nie będzie z czego zapłacić za czynsz a wszystkie płatności zostaną zawalone co obciąży nas dodatkowo kosztami przeterminowanych opłat. Moje pytanie do Was to , czy pracodawca ma prawo do takich zmian , czy po prostu jest to jego samowola ...Proszę o szybką odpowiedż i z góry bardzo dziękuję !
miderska jest off-line Raportuj zły post Odpowiedź z cytowaniem Multi- cytowanie tej wiadomości Szybka odpowiedź do tej wiadomości Cytuj zaznaczony tekst
Stary 09-03-2007, 16:52 #2
Eliss
Moderator

Eliss na Forum Prawnym

Domyślnie
oczywiscie,ze ma takie prawo musi was tylko wczesniej o tym poinformowac- co zrobil.

[cytat:2empsube]co obciąży nas dodatkowo kosztami przeterminowanych opłat.[/cytat:2empsube]

Przeciez w uk nie pobieraja dodatkowych oplat za oplacenie rachunku po terminie!
Stary 09-03-2007, 17:16 #3
miderska
Początkujący

Domyślnie
[cytat="LO"]oczywiscie,ze ma takie prawo musi was tylko wczesniej o tym poinformowac- co zrobil.

[cytat:1vidocc7]co obciąży nas dodatkowo kosztami przeterminowanych opłat.[/cytat:1vidocc7]

Przeciez w uk nie pobieraja dodatkowych oplat za oplacenie rachunku po terminie![/cytat]

Dzięki za odpowiedz a co do dodatkowych opłat to uwierz mi że biorą i to nie mało , chodzi mi o przeterminowane płatności po upomnieniach i minusowy stan konta po zrealizowanych zleceniach przez bank a to nas nie dłygo czeka dzięki genialnemu pomysłowi szefa mojego męża.....pozdrawiam
miderska jest off-line Raportuj zły post Odpowiedź z cytowaniem Multi- cytowanie tej wiadomości Szybka odpowiedź do tej wiadomości Cytuj zaznaczony tekst
Stary 09-03-2007, 18:29 #4
Eliss
Moderator

Eliss na Forum Prawnym

Domyślnie
czyli mowisz o stalych zleceniach na koncie a nie o rachunkach samych w sobie . Wycofaj zlecenia i potem ustaw nowe tak aby pasowaly do terminu wplywu na konto. Unikniesz w ten sposob kar z banku.
Stary 09-03-2007, 20:19 #5
miderska
Początkujący

Domyślnie
[cytat="LO"]czyli mowisz o stalych zleceniach na koncie a nie o rachunkach samych w sobie . Wycofaj zlecenia i potem ustaw nowe tak aby pasowaly do terminu wplywu na konto. Unikniesz w ten sposob kar z banku.[/cytat]

Tak dokładnie o tym mówiłam , dzięki za tę radę , mam nadzieję że uda nam się nie pozawalać wszystkich zobowiązań.
Gorąco pozdrawiam
Stary 09-03-2007, 22:54 #6
Eliss
Moderator

Eliss na Forum Prawnym

Domyślnie
Zadzwon i pozmieniaj bezposrednio w tych miejscach,w ktorych masz zaplacic rachunki (gaz/prad/tel...itd) a w banku po prostu zlikwiduj direct debet. Nic sie nie martw przeniosa ci platnosci na dogodny dla Ciebie dzien. Wytlumacz tylko dlaczego. A jak sie nie zgodza to i tak niepobiora platnosci i beda musieli wyslac rachunek
Nieprzeczytane Dzisiaj, 22:08 #7
Elliss
Początkujący

Domyślnie RE: Zmiany zasad wypłacania wynagrodzenia w UK
Cytat:
Napisał/a Eliss Zobacz post
oczywiscie,ze ma takie prawo musi was tylko wczesniej o tym poinformowac- co zrobil.

[cytat:2empsube]co obciąży nas dodatkowo kosztami przeterminowanych opłat.[/cytat:2empsube]

Przeciez w uk nie pobieraja dodatkowych oplat za oplacenie rachunku po terminie!

Powrót