prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku karolina2211
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karolina2211

Użytkownik
Odpowiedzi
80
witam czy za niesplacony kredyt-kredyty w polowie mozna dostac wyrok do odbycia kary.Stracilam prace i niestety mam od 6 miesiecy postoj w placeniu 3 kredytow niestety redukcja etatow i naprawde nie mam z czego,firma windykacyjna poinformowala mnie ze moge isc do wiezienia czy tak faktycznie jest?? juz zadalam podobne pytanie na tym forum ale nie moge znalezc odpowiedzi,z gory dziekuje za odpowiedz

Hm...trudne pytanie...no nie wiem, ale mi się wydaje, że nie można...no fakt sprawa pewnie pójdzie do sądu, ściąganie przez komornika, ale żeby do więzienia za to????Firmy windykacyjne za duzo sobie pozwalają czasem...

czyli poprostu mnie strasza??czy maja az takie prawo by tak straszyc ,wiem ze jestem dluznikiem ale splacalam regularnie no i nie moja wina ze zostalam zwolniona,czyli jednym slowem nie mozna isc??

Nie, do więzienia nie pójdziesz. Twoja przeszłość (to, że spłacałaś, straciłaś pracę etc) nie ma tu w zasadzie znaczenia. Sprawa pójdzie do sądu, który nakaże egzekucję komorniczą, nic więcej nie zrobią.

A kredyty nie były ubezpieczone? Jeżeli były to trzeba skorzystać z tego ubezpieczenia.
Firma windykacyjna pozwala sobie, bo są różni dłużnicy. Jak nastraszą to jest szansa, że ktoś taki spłaci kredyt. Tego typu straszenia są zazwyczaj ustne.

Jeśli ktoś naprawdę nie ma z czego, to nie spłaci. A że niektórzy się dają, to już ich sprawa - jak dla mnie, każdy powinien mieć tą podstawową wiedzę prawną (tj nie mylić kk i kpk, rozróżniać przestępstwa i wykroczenia etc). A co do ubezpieczeń - i bank i kredytobiorca chcieli ciąć koszty, to nie ubezpieczyli.

kredyty nie byly ubezpieczone,oczywiscie splace im zaleglosci jak tylko wyjde na prosta.DZIEKUJE WSZYSTKIM BARDZO ZA ODPOWIEDZI,poniewaz bardzo sie wystraszylam

Powrót