prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku mata_hari
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mata_hari

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
sytuacja wyglada nastep: zlozylam doniesienie do prokuratury o niealimentacji mojego bylego meza .maz chcial ugody wiec sprawa zostala odroczona, nie doszlismy jednak do porozumienia i czekamy na sprawe. Teraz byly maz wysyla mi smsy ,ze oskarzy mojego brata o handel narkotykami,pisze ze znalazl swiadkow,nie wiadomo skad,na to iz taka sytuacja miala miejsce ok 7-8 lat temu! czy mozna oskarzyc kogos o handel narkotykami ktory mial "rzekomo"miejsce wiele lat temu? na podstawie zeznan swiadkow? i czy smsy mojego ex to nie jest zastraszanie swiadka?sprawa o niealimentacje ma sie dopiero odbyc a ja jestem w niej swiadkiem.

Jeśli masz owe smsy udaj się z nimi do prokuratury i złóż zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa z art. 191 par. 1 k. k., który stanowi, że kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

dziekuje za szybka odpowiedz,ale wciaz sie martwie ze moj ex w ramach zemsty moze narobic problemow mojemu bratu,poszukalam w internecie i znalazlam ze mozna oskarzyc o handel na podstawie zeznan swiadka,ale to kazdy na kazdego moze zlozyc doniesienie znalezc swiadkow(za odpowiednia cene)i zniszczyc zycie.jak to wyglada dokladnie.

Powrót