Proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku Aga1071
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aga1071

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam ! Piszę po raz pierwszy i nie mam żadnego doświadczenia na forum.Mój chłopak przebywa w ZK od 15,01,2009 i ma wyrok 1 rok pozbawienia wolności ale 25.03.09 odbyła się sprawa w Sądzie o odwieszenie drugiego wyroku z tego samego paragrafu tj.2 lata pozbawienia wolności czy jest szansa żeby mu zawiesili wykonanie tej kary skoro już przebywa w zakładzie karnym.

chyba normalne jeśli odwiesili mu zawiasy ,że złamał prawo po raz kolejny....

Aga1071 napisał:
Witam ! Piszę po raz pierwszy i nie mam żadnego doświadczenia na forum.Mój chłopak przebywa w ZK od 15,01,2009 i ma wyrok 1 rok pozbawienia wolności ale 25.03.09 odbyła się sprawa w Sądzie o odwieszenie drugiego wyroku z tego samego paragrafu tj.2 lata pozbawienia wolności czy jest szansa żeby mu zawiesili wykonanie tej kary skoro już przebywa w zakładzie karnym.

o wyroku łącznym raczej nie może być mowy- chyba, że nie napisałaś o jeszcze jakimś innym przestępstwie itp- ale z tego co napisałaś wyrok 2 lat został odwieszony obligatoryjnie- czyli sąd musiał go odwiesić- z powodu właśnie tego wyroku który już odsiaduje- to samo przestępstwo.

Będzie odbywał te kary pokolej- i chyba jak ta wejdzie do wykonania w administracji- to przerwą odbyanie tej którą odbywa i zacznie najpierw odbywać te 2 lata- ale itak to dla niego nie będzie miało znaczenia po jesli jest pierwzy raz karany to o warunkowe może się starać po odbyciu sumy tych kar- czyli po 1.5 roku.

Bardzo dziękuję za odpowiedzi!!!!!Rzeczywiście ten drugi wyrok został odwieszony obligatoryjnie proszę mi jeszcze powiedzieć to kiedy może starać się o pierwszą przepustkę skoro teraz będzie odbywał wyższy wyrok?Zaznaczam że jest pierwszy raz karany.

Raczej pierwszy raz odbywa karę bo karany był juz dwukrotnie. Warunkowe po połowie sumy kar, przepustka po połowie tego okresu po upływie którego moze się ubiegać o wpz.

Powrót