Proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku adammech
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adammech

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
pracowalam w sieci handlowej i zostalam zarejestrowana kamerami jak przepuszczam klientow z nizaplaconym towarem i sama takze wynosze rzeczy , jestem na zwolnieniu lek,pracodawca chcezawrzec ugode i rozwiazac umowe za porozumieniem stron jesli zaplace 20 tys zl CZY MOGE ZNACZACO OBNIZYC TA KWOTE??, co jak sie nie zgodze ? czy moga mnie ciagac do sadu jak bede miala zwolnienie od psychiatry na depresje?,po jakim czasie cos takiego sie przedawnia?czy jak sama sie zwolnie to minA MNIE KONSEKWENCJE PO ZWOLBIENIU?CZY JAK PORZUCE PRACE PO ZWOLNIENIU TO DADZA MI SPOKOJ?CO MAM ROBIC?
Proszę o odpowiedź.

Pracodawca ma prawo rozwiązać umowę o pracę bez wypowiedzenia nawet w czasie choroby. Co do odpowiedzialności za kradzież - przenoszę na "karne".

jak moze przeslac pracodawca to wypowiedzenie w trakcie choroby? oczta , listem poleconym? prosze o odpowiedz

to wypowiedzenie w trakcie choroby?
Nie wypowiedzenie, tylko rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia (popularna nazwa to "dyscyplinarka").
Może być wysłana listem poleconym, a nieodbieranie tej przesyłki nic nie da, gdyż po 2 tygodniach "leżakowania" na poczcie z mocy prawa zostanie uznana za doręczoną.

rozumiem a jestli dostane te dyscyplinarke to jak bedzie wygladala dalej ta sprawa z kradzieza?poniewaz o mojej karze wiec z nieoficjalnego zrodla tak wiec pracodawca nie wie czy bde chciala ja zaplacic i rozwiazac umowe czy tez bede sie odwolywala , jak to wyglada?prosze o odp

Co do odpowiedzialnosci za kradziez to odpowiedz dostalas w poscie zalozlnym na prawie karnym.

Powrót