Prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku Monika12b
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monika12b

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Moja siostra ma klopoty chcialabym sie dowiedziec czy moga jej odebrac dzieci.Oddala wniosek do sadu o seperacje jej maz nie pracuje i ciagle pije alkohol jak jest pjany to sie awanturuje,ma wyrok w zawieszeniu i sadownie odbedzie sie rozprawa ze ma sie zglosic na leczenie bo dobrowolnie nie chce isc,ciagle ja bije jak jest pjanyjest tam trojka dzieci w wieku 13,4 lat i 1,5 roku.Siostra nie pracuje maja mieszkanie wlasnosciowe i juz maja duze zadluzenie czy spoldzielnia moze ich wyzucic z mieszkania.Prosze o porade.

Czy spoldzielnia moze od tak sobie ich wyzucic i czy musza dac im jakie mieszkanie.

Powiem ci tak niech siostra bierze z nim rozwód niech nie czeka Bóg wie na co bo moze sie stać okropna krzywda jej i dziecią to nie są rzarty z takimi ludźmi!!!!!!!! Czy ty wiesz jak to działa na psychike dzieci to jest coś okropnego takie dzieci później mają problemy z nauką i w zyciu więc prosze Cie byś jej powiedziała by nie zwlekała z rozwodem a mieszkanie będzie jej bo on nie będzie miał prawa sie do nich sie zblirzać tylko musi opisać wszystko co sie dzieje w domu w akcie o rozwód.
Pozdrawiam

Jak moga to zrobic

Prosze mi powiedziec pod jakim wzgledem odbiore dzieci przeciez ona nie pije,dzieci nie chodza glodne sa zadbane wiec jakim prawem moga to zrobic.Czy oni musza ja powiadomic a czy jakby prawie czy moga sie z mezem starac zeby byly u nas a nie w domu dziecka jakby do tego doszlo ze beda chcieli jej zabrec ona nie pracuje ale szuka jest ciezko bo kto chce przyjac do pracy z trojka dzieci.Dziekuje .

To nie jest takie trudne!!

Jeśli twoja siostra pokaże, że dobrze opiekuje się swoimi dziećmi, że są zadbane i mają za co żyć to sąd nie powinien ich jej zabrać. To wszystko zależy od tego jakie wrażenie zrobi na sądzie, czy prawdziwej matki czy nie.

Powrót