proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku tomek2009
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomek2009

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
dostalem wyrok dwa lata i dziesiec miesiecy odroczono mi wykonanie kary dwa razy po szesc miesiecy ze wzgledu na zla sytuacje rodzinna napisalem takze pismo do prezydenta o ulaskawienie mnie ale sad rejonowy wydal negatywna opinie i przeslal dokumenty do okregowego ktory to pozostawil wniosek bez rozpoznania napisalem tez prosbe o zawieszenie postepowania wykonawczego w czesci dotyczacej wykonania kary pozbawienia wolnosci sad uznal ze bardzo ciezka sytuacja mojej rodziny to znaczy chora mama ktora ma padaczke i inne trohce mniej powazne choroby i zona ktora pozostaje wylacznie na moim utrzymaniu wraz z jednotygodniowa corka wtedy jeszcze w ciazy ciaza byla zagrozona nie ma znaczenia a przeslanki z art.15 par.2 kkw musza zachodzic co do osoby skazanego . Dodam ze mam bardzo dobra opinie z miejsc pracy bo pracuje od szesciu lat w dwóch firmach jestem kierowca nigdy wczesniej nie bylem karany.bardzo prosze o pomoc czy ja cos jeszcze moge zrobic?

Zostaje Ci jeszcze Rzecznik Praw Obywatelskich

03-06-2009, 19:12 po raz pierwszy założyłes taki sam wątek!
Po co powtarzasz je i zasmiecasz forum dublowanymi tematami.

izuniaem co ma do tego Rzecznik Praw Obywatelskich???

Zawsze możesz się odwoływać od decyzji sądu, jednakże może on orzec, że odwoływanie się nie przesuwa terminu wstawienia sie do ZK czyli nie wstrzymuje wykonania kary.

Ponadto KKW mówi:
Art. 152. Jeżeli odroczenie wykonania kary nie przekraczającej 2 lat pozbawienia wolności trwało przez okres co najmniej jednego roku - sąd może warunkowo zawiesić wykonanie tej kary na zasadach określonych w art. 69-75 Kodeksu karnego.

więc w twoim przypadku jedyne co możesz zrobić to odsiedzieć swoje i wtedy normalnie ukladać sobie zycie! To nie wymądrzanie się tylko dobra rada.

Powrót