M
Michałpanama
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam mam problem z firmą ultimo która nęka telefonami listami.Po jednej z rozmów udało mi się otrzymac sygnaturę akt ponieważ ultimo uzyskało prawomocny nakaz zapłaty tytuł wierzytelności w e Sądzie w Lublinie.O czym dowiedziałem się telefonicznie.Zaraz po tym fakcie zadzwoniłem do tegoż Sądu i dowiedziałem się że pismo w tej sprawie było wysyłane na adres pod którym nie przebywam od 16 lat.Dwukrotnie awizowane 20 grudnia 28 grudnia 2011 i 05 styczeń 2012 nastapił zwrot przesyłki.Nigdy nie miałem w ręku tego pisma za poradą Pani z e Sądu napisałem wniosek o przywrócenie terminu oraz sprzeciw oraz wniosek o uchylenie nakazu zapłaty.Dodałem załączniki własnoręczne oświadczenie mamy z którą mieszkam pod innym adresem od tych 16 lat kserokopie dowodów osobistych.Co prawda przemeldowanie nastąpiło w 2013 roku.Korespondencję z Zusu na prawidłowy adres oraz foldery reklamowe firmy Ultimo na o dziwo prawidłowy adres korespondencyjny.Otrzymałem taka oto odpowiedż z e Sądu w Lublinie Cytuję co Zarządza " Wezwac pozwanego do uzupełnienia braków formalnych wniosku o przywrócenie terminu do złożenia sprzeciwu od nakazu zapłaty poprzez wskazanie okoliczności uzasadniajacych wniosek,w szczególności co do uprawdopodobnienia i wskazania momentu ustania przyczyny w uchybieniu terminu, od którego należy liczyc termin tygodniowy do złożenia wniosku o przywrócenie terminu -w terminie tygodniowym od daty doręczenia niniejszego zarządzenia pod rygorem zwrotu wniosku o przywrócenie terminu do złożenia sprzeciwu" ???? To jest jedno zdanie co do słowa.Bardzo proszę o pomoc ewentualnie za wytłumaczenie ludzkim jezykiem co mam zrobic.Zależy mi żeby miec szansę powalczyc przed Sądem podnieśc zarzut przedawnienia w ogóle walki z firmą Ultimo.Kwota której rząda jest niewspółmierna do zasądzonej.Sąd wydał nakaz co do jednej wierzytelności Ultimo twierdzi że ma jak to ładnie Pani ujeła podpiete dwie sprawy pod to orzeczenie.Praktyki tego typu firm pozostawiają wiele do życzenia.Jestem osobą bezrobotną zarejestrowana jako bezrobotna nic nie posiadam nie otrzymuję żadnych faktór rachunków nic co by mogło mnie uwiarygodnic ze nie mieszkam tam od lat bo chyba o to chodzi w tym piśmie ale nie jestem pewien.Z góry dziękuję za pomoc.