Proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku darkfloors
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

darkfloors

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
A co jeżeli zawarłam umowę telefonicznie przez konsultantkę?
Mam taki mały problem. Otóż telefon został wysłany kurierem z wszystkimi dokumentami i umową oraz hormonogramem spłaty rat za urządzenie. Pani przez telefon powiedziała że taki harmonogram przyjdzie ale nie zwracać na niego uwagi, ponieważ rata za telefon jest wliczona w abonament który wynosi 49zł miesięcznie. Opłaty za abonament będą uiszczane dopiero po przeniesieniu numeru. Aktualny operator zgodził się na przeniesienie numeru do innej sieci, w konsekwencji muszę spłacić się szybciej, w tym przypadku zamiast doładować telefon za 40zł muszę za 80zł, ale o tym byłam poinformowana. Chcę dowiedzieć się czy operator u którego jeszcze nie mam przeniesionego numeru może pobierać jakiekolwiek opłaty. Numer nie jest na mnie, więc rachunki dostaje właściciel numeru. Na początku przyszło ponad 70 zł do zapłaty a teraz całkiem nie dawno ponad 20zł do zapłaty. Telefon przywiózł kurier któremu trzeba było zapłacić tylko 9zł za telefon. Dostałam z telefonem również kartę z innym numerem żeby móc już korzystać z telefonu. Karta miała być darmowa, ponoć miała mieć jakieś pakiety za które nic nie musiałabym płacić, ale karty nawet nie ruszałam, żeby właśnie później nie było rachunków nie wiadomo skąd. Osoba która dostała te rachunki od razu je zapłaciła, ponieważ ma kilka numerów w tej sieci i jest uczciwa, więc nie chciała mieć na swoim koncie żadnych zadłużeń. Nie wiem czy mam jakieś prawo do tego, żeby pójść i wyjaśnić tą sprawę. Dzwoniliśmy do kobiety która zawierała taką umowę z nami przez telefon ale nikt nie odbiera. W punkcie obsługi klienta każą dzwonić, bo oni nic nie wiedzą. Czytałam umowę i nie ma nic napisane o dodatkowych kosztach. Pani przez telefon wyraźnie powiedziała że telefon będzie spłacany dopiero po przeniesieniu numeru. Rozpisałam się, ale to strasznie pokręcone. Proszę o pomoc. Nie chcę dodatkowo płacić sieci do której jeszcze nie przeszłam i nawet nie korzystam z ich darmowej karty! :o

Powrót