S
syla529
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 34
Witam. Bardzo proszę o informacje czy jest jeszcze jakieś wyjscie z zaistniałej sytuacji. Od 7 lat wynajmuję dom jednorodzinny od pewnej Pani,która zamieszkuje zupełnie w innym miescie. W momencie gdy weszło nowe prawo o gospodarowaniu odpadami komunalnymi złożyłam deklaracje o wielkości gospodarstwa i liczbie członków rodziny. Jednocześnie włascicielka domu też złożyła taką deklaracje w gminie. Oczywiście opłaty za wywóz smieci przekazywałam włascicielce domu i to ona płaciła za wywóz smieci. po 3 latach wszedł mi komornik na pensje z racji nie płacenia za wywóz smieci. Pojechałam do zarządu, który zajmuje sie wywozem smieci i tam okazało sie ze została błednie i dwukrotnie wypełniona deklaracja za wywóz smieci. Oni sądzili,że zarówno ja i własicielka domu zamieszkują nieruchomość a nie tak jak jest że tylko ja wraz z mężem.Przyjęto korektę deklaracji i powiedziano ze teraz juz sie nie da z tym nic zrobić. 800 zł przepadło. Czy da się cos z tym zrobić?? Opłata za wywóz smieci została podwójnie pobrana.